banner333

banner309

KYK yurt başvuruları başladı

Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait yurtlarda barınmak isteyen üniversite öğrencileri için başvuru süreci başladı. Başvurular, 22 Ağustos 2016 Pazartesi gününe kadar yapılabilecek.

Gümüşhane 17.08.2016, 12:07 17.08.2016, 12:09
KYK yurt başvuruları başladı
banner400

 Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2016-2017 eğitim öğretim döneminde Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlara yerleşebilmek için başvurular başladı. KYK yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler, 22 Ağustos 2016 Pazartesi günü saat 23.59'a kadar başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecek.

Bunun için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin nüfus cüzdanları ile PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine sahip olması gerekiyor. Hiçbir ücret ödemeden gerçekleştirilebilecek başvurulara ilişkin ayrıntılı bilgi, "www.kyk.gsb.gov.tr" internet sitesindeki "Başvuru Kılavuzu"ndan edinilebilecek

E-Devlet üzerinden yapılacak başvuru esnasında öğrencilerden okul ve öğrenim bilgilerinin dışında, aile bilgileri (Ailenin mal varlığı, eğitim durumu vs.), e-posta adresi gibi temel bilgiler talep edilebilecek.

Başvuru sırasında, 2016-ÖSYS ile örgün yüksek öğrenim programına kayıt yaptıran öğrencilerin "ÖSYM", 30 Haziran 2016 ve öncesinde bir örgün yüksek öğrenim programına kayıtlı olan öğrencilerin ise "ARASINIF" kutucuğunu işaretlemesi önem taşıyor.

KURUM YURTLARINDA BARINMAK İÇİN BELİRLENEN TARİHLERDE MÜRACAAT EDEN ÖĞRENCİLERDEN YURDA KESİN KAYITTA İSTENEN BELGELER :


1. Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin)


Şehit ve gazi çocuğu, (Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak belge)

% 40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,( Tam teşekkülü hastaneden alınacak rapor)

Anne ve babası vefat etmiş olanlar,(Bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi)

Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar,(Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünden alınacak belge)

Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,(Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)

Anne ve/veya babası Gençlik ve Spor Bakanlığı (Merkez Teşkilatı) ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda çalışanlar veya Kurumdan emekli olanlar (Kurumdan alacakları onaylı belge)

Milli olmuş Amatör sporcular lisanslı (T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı)

2014-2015 öğretim yılında yükseköğrenim öğrencisi olarak Kurumuza başvuran ve 13.05.2014 tarihinde Manisa Soma maden ocağında meydana gelen kaza nedeniyle babası vefat eden öğrenciler (ilgili Resmi Kurumdan alınacak belge)


2. 4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf


3. % 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların (Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor)


4. Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/ dekontu


5. 18 yaşından küçükler için Kurum internet sayfasından temin edilen ve doldurulan Aile İzin Onay Belgesi


6. Aynı öğretim döneminde yükseköğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi, kayıt tarihinden itibaren bir ay içinde ibraz edilecektir.


7. Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler, haklarını kaybedeceklerdir.


Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59