banner333

banner309

Kuşburnu projesi kapsamında 7 bin kuşburnu fidanları toprakla buluştu.

Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş’in talimatlarıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından temin edilen, özel olarak yetiştirilmiş kuşburnu fidanları toprakla buluşmaya başladı.

Gümüşhane 29.03.2017, 20:57
Kuşburnu projesi kapsamında 7 bin kuşburnu fidanları toprakla buluştu.
banner400

Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş’in talimatlarıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından temin edilen, özel olarak yetiştirilmiş kuşburnu fidanları toprakla buluşmaya başladı.

Hazırlanan kuşburnu projesi kapsamında temin edilen 7 bin adet özel fidan il genelinde dikilirken, merkeze bağlı Tekke Köyü’nde de şuanda kapalı durumdaki Gümüşsu fabrikasının bahçesinde fidan dikim töreni düzenlendi.

Belediye Başkanlığı tarafından satın alınan ve önümüzdeki günlerde yeniden açılması planlanan fabrikanın bahçesindeki törene Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, Gümüşhane Ziraat Odası Başkanı Adem Okur, kurum çalışanları ve personel katıldı.

Burada basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, Gümüşhane’nin pestil ve kömenin ana vatanı olduğunu vurgulayan Sayın Valimiz, “Baharla birlikte ceviz fidanları dikmeye başladık ve bu dikimler hala devam etmektedir. Bugün ise yine Gümüşhane ile özdeşleşen kuşburnu için 7 bin adet kuşburnuyla kapama bahçesi oluşturuyoruz. Dikimi yapılan fidanlar özel olarak yetiştirilmiş fidanlardır.” dedi.

İlk bahçenin, Gümüşhane Belediyesi tarafından satın alınan Gümüşsu fabrikası önündeki alan olduğunu kaydeden Sayın Valimiz, “Gümüşhane kuşburnunun gen merkezidir. Neredeyse Gümüşhane’nin 319 köyünün tamamında doğal olarak kuşburnu yetişmektedir. Bu nedenle çok geniş ürün kapasitesine sahibiz. Birkaç yıl öncesine kadar Gümüşhane için çok cazip bir üründü kuşburnu. Cazibe merkezleri kapsamında olan ilimizin, bu imkandan yararlanması için Belediyemizin şirketi tarafından kuşburnu fabrikasını faaliyete geçirmek için Kalkınma Bankası’na müracaat edildi. Biz de takip ediyoruz. Olumlu neticelenmesi halinde binlerce köylü vatandaşımızı ilgilendirebilecek bir çalışmaya daha parmak basmış olacak ve gerçekleştirmiş bulunacağız.” diye konuştu.

Gümüşsu fabrikasının hem Gümüşhane hem de ülke için önemli bir fabrika olduğunu kaydeden Sayın Valimiz, “Burası, geçmiş yıllardan edindiğimiz tecrübeye göre kuşburnu, kızılcık, böğürtlen gibi ürünlerin burada preslenerek işlendiği bir fabrikadır. Fabrikamız ilk çalışmaya başladığında 250 kişiyi istihdam edecek. Dolaylı olarak da doğadan kuşburnu toplayacak binlerce insanımızı ilgilendiriyor. Bugün burada yaptığımız örnek bir bahçe, devamını getireceğiz. Unutulan, önceden iyi niyetle başlanılan ancak atıl ve yarım kalan bu projenin de faaliyete geçmesiyle birlikte ilimize önemli bir değer katacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

En az 1 milyon lira katma değer bekledikleri proje kapsamında fabrikanın da faaliyete geçmesiyle birlikte kuşburnu, kızılcık, böğürtlen gibi meyvelerin marmelat ve suyunun üretileceğini ifade eden Sayın Valimiz, profesyonelce üretim yapıp ülke ekonomisine ve Gümüşhane ekonomisine değer katmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45