banner333

banner309

Kurban Bayramı mesajları

Gümüşhane'de Kurban Bayramı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Gümüşhane 23.09.2015, 21:03 23.09.2015, 21:04
Kurban Bayramı mesajları
banner400
VALİ YÜCEL YAVUZ



“Millet olarak birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, kırgınlık ve dargınlıkların sonlandırıldığı, sıla-i rahim gereği gurbetteki akrabaların hatırlarının sorulduğu ve ziyaret edildiği, milli ve manevi değerlerimizin idrakine varıldığı, sonsuz rahmet ve bereketin sunulduğu günlerden olan mübarek Kurban Bayramı’na erişmiş bulunmaktayız.

 

Yüce dinimiz İslam’ın, sosyal alanda yardımlaşma ve dayanışmayı daha da arttırmayı teminen koyduğu temel prensiplerin önemine vurgu yapılan dini bayramlarımız, dargınlıkların unutulduğu, sevgi, saygı ve hoşgörümüzün arttığı, milletimizin kaynaşmasına vesile olan en müstesna günlerin başında gelmektedir. Bu anlamda bizler de, bayramlarımızı bu cennet vatan için şehit düşmüş ecdadımızın aziz hatırasına yakışır bir şekilde milli birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenmesi için önemli bir fırsat olarak değerlendirmeli, başta kendi eş, dost ve akrabalarımız olmak üzere bütün hasta, yaşlı ve kimsesizleri ziyaret ederek, hayır dualarını almalı, yetimlerimizin başını okşayıp, onları da hediyelerle sevindirmeliyiz.

 

Bu manada, 24-27 Eylül tarihleri arasında kutlayacağımız Kurban Bayramı’nın vatandaşlarımız tarafından anlamına uygun olarak en iyi şekilde idrak edilebilmesini sağlamak amacıyla, Valiliğimiz tarafından ilimiz genelinde her türlü tedbir alınmış, kamu kurum ve kuruluşlarımıza gerekli talimatlar verilmiştir. Bütün bu tedbirlerin yanı sıra, özellikle araçla seyahat edecek olan vatandaşlarımızın trafik kurallarına titizlikle uymaları, kurban kesim kurallarına ve çevre temizliğine riayet etmeleri büyük önem arz etmektedir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, huzur ve güven ortamı içerisinde bu güzel günleri idrak edebilmemize imkân sağlamak için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, gazilerimizin, şehit ve gazi ailelerimizin, Gümüşhaneli Hemşehrilerimizin, Aziz Milletimizin ve bütün İslam Aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, bu mübarek günlerin tüm insanlığa sevgi, saygı, barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum.”



MİLLETVEKİLİ MUSTAFA CANLI



“Dayanışma ruhu ile hareket ederek, birlik ve beraberliğini sağlayan toplumlar, sosyal, ekonomik, eğitim gibi her alanda başarıya ulaşmışlardır. Toplumsal dayanışma olmadan, birlik ve beraberlik sağlanmadan atılan adımlar en başta, başarılıymış gibi algılansa da o çemberin içerisinde olması gerekenlerden bir kişi bile dışarıda kalmışsa birlik sağlanamamış demektir.



Bu temel düşünceler içerisinde; huzuru, paylaşımı, birlik ve beraberliğimizi sağlayan Kurban bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyor, bu bayramın İslam coğrafyasına, Türk Dünyasına, ülkemize ve Gümüşhane’mize barış, huzur ve mutluluk getirmesini yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. Saygı ve muhabbetlerimle.”



BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN



Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kurban Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. 



Başkan Çimen, bayramların sevginin, şefkatin, vefanın, merhametin dayanışmanın doruk noktasına ulaştığı günler olduğunu belirtti. 



Bayramların zenginin, yoksulu, hayırseverlerin, yetimleri sevindirmesi için bir fırsat olduğunu ifade eden Başkan Çimen, mesajında şunları kaydetti:

"Bayramlar huzur ve sevgi dolu günlerdir. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, rahmet ve bereket dolu bu günlerde gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmalıyız ve bayram havasını hep birlikte yaşatmalıyız. Kurban Bayramı’nda da her bayramda olduğu gibi, dostluğumuzu, sevgimizi, aşımızı, ekmeğimizi, soframızı, hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı en sıcak şekilde sevdiklerimizle paylaşacağız. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek kurban bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyor, bayramın ülkemiz, milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için barış huzur ve refaha vesile olmasını diliyorum."



AK PARTİ İL BAŞKANI CELALETTİN KÖSE



"Ülke olarak, Millet olarak, bir Kurban Bayramı'na daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Allah tekrarına erdirsin ve Kurban bayramı Hac vazifesini ifa etmek için mukaddes beldelerde bulunan hacılarımız başta olmak üzere bütün milletimize, bütün insanlığa hayırlı olsun. Bayramlar, sevgi, kardeşlik, barış, dayanışma ve paylaşma gibi evrensel insani değerlerin en çok tezahür ettiği ilahi armağanlardır.



Bu vesileyle, tüm milletimizin ve İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, bölgemizde ve dünyanın her köşesinde zulüm yerine adaletin hâkim olmasını temenni ediyor, aziz hemşehrilerimize en derin sevgi ve selamlarımı sunuyorum."



CHP İL BAŞKANI EDA AKAGÜN ÇUBUKÇU



“Toplumumuzun en çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bu güzel bayram gününü maalesef içimiz buruk olarak kutlamaktayız. Dileğimiz en kısa zamanda kardeşlik ruhunu pekiştirecek adımların atılmasıdır. Coğrafyamızda bin yıllık kardeşliği bozmaya yönelik her türlü emperyalist girişimi göğüslediğimizde umuyorum bir daha böyle bir kaos yaşamayacağız. Önceki dönemlerde yaşadığımız deneyimler güzel şeylerin olacağının işaretidir. Yeterki bu güzel coğrafyada devletimizi oluşturan güzel insanlar samimi olarak hareket etsin.  Sorun ufak çabalarla çözülür ve bundan eminiz. Ancak bunu çözebilecek siyasi iradenin sağlam ve güvenilebilir hareket etmesi gerekmektedir.  Bu bayramın tüm İslam alemine, Ülkemize ve Gümüşhanemize hayırlı olmasını diler ve herkesin bayramını en içten dileklerimle kutlarım.”



MHP İL BAŞKANI ALİ ATEŞ



"Aziz Türk Milleti,



Dostluk ve kardeşliğin, barış ve huzurun vesilesi olan bir Kurban bayramını daha milletçe idrak ediyoruz.



Bayramın, milletçe unutmaya yüz tuttuğumuz kaynaşma, birlik olma, sevgi ile kucaklaşma gibi hasletlerimizin yeniden kazanılmasında vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum.



Bayram boyunca idrak edeceğimiz bu kutsal günler; yalnızca fertlerin kendilerini değil, beraberinde toplumsal ilişkileri, Türkiye’mizi ve Dünyayı sorgulayacağı, vicdan muhasebesi yaparak yeniden değerlendireceği bir manevi fırsat olarak görülmelidir.



Özellikle bozulması için çaba gösterilen milli kardeşlik duygularımızın tazelenmesinde ve kuvvetlendirilmesinde bayramlar bir vesile olarak değerlendirilmelidir.



Büyük Türk milleti milletlerarası ilişkiler bakımından olduğu kadar sosyal ve ekonomik şartlar itibariyle de ağır problemlerle karşı karşıya bırakılmıştır.

Dış ilişkilerde, içteki taviz ve teslimiyetin yerini itimatsızlık ve itibarsızlık almış, Türkiye, iktidar tarafından dosta da düşmana da güven veremeyen, ilkeli ve dürüst tutum gösteremeyen üçüncü dünya ülkesi seviyesine indirilmiştir.



Bu vahim durum karşısında artık ortak akılla ve sağduyunun rehberliğinde ülkeyi bu felaketten çıkarmak için seferber olması kutsal bir vatan borcu olarak görülmelidir.



Bu düşüncelerle; başta milletimizin birlik ve beraberliği, devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden terörle mücadele ve dava şehitlerimize; dünyanın her yerinde zulme maruz kalarak hayatını kaybeden Müslüman kardeşlerimize Allah’tan rahmet diler, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunarım.



Mukaddes bayram vesilesiyle büyük Türk milletinin, Kıbrıslı soydaşlarımızın, Türk dünyasının ve İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını en içten duygularımla kutlar, ülkemiz ve milletimiz için yükselişe ve huzura vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.”



ÜLKÜ OCAKLARI İL BAŞKANI NUSRET ASLAN



“Yaşadığımız ağır ve kasvetli günlerden sonra Mübarek Kurban Bayramı’na ulaşmış bulunuyoruz. Maneviyatın, duanın, yardımlaşmanın, dayanışmanın, buluşmanın müstesna anlarından birisi olan Kurban Bayramı’nı terör saldırılarından dolayı içimiz hüzünlü, gözümüz nemli de olsa huşuyla kutluyoruz.



Bayramlar vefanın sırrını, hatırlamanın ve sadakatin zenginliğini, tanışmanın ve kaynaşmanın derin anlamını yaşadığımız ve yaşattığımız eşsiz zamanlardır.



Birbirimize daha çok yaklaşmanın; büyüklerimizi, aile fertlerimizi, yakın çevremizi, dost ve arkadaşlarımızı sevindirmenin, onlarla aramızdaki bağları güçlendirmenin ve hasretleri bitirmenin yegâne yollarından biri tartışmasız bayramlardır. Sevgi ve şefkatle küçükleri kucaklamak ve onları hediyelerle taltif etmek sevinçlerin ve umutların tekrar canlanmasına da vesile olacaktır.



Bu duygular içerisinde Gümüşhaneli hemşerilerimin ve tüm Türk – İslam Alemi’nin Mübarek Kurban Bayramı’nı kutlayarak, bayramın milletimize ve tüm insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.”

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44