banner333

banner309

Koza Altın İşletmesi'nin geleceği belli oluyor

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, milletvekilleri Osman Akgül ve Cihan Pektaş Koza Altın İşletmesi kayyum ekibini ziyaret etti. Burada konuşan Cihan Pektaş, "İzinler alındıktan sonra 6 ay içerisinde tam tekmil tekrar bu işletme faaliyete başlayacak. Bugünden itibaren Koza tabelası da artık inecek" dedi.

Gümüşhane 24.08.2016, 22:25 24.08.2016, 22:46
Koza Altın İşletmesi'nin geleceği belli oluyor
banner400

Koza Altın İşletmesi'nde kayyum ekibini ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunan heyet, tesisin geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Hem milli ekonomiye katkı sağlamak hem de Gümüşhane'ye istihdam yaratmak için harekete geçtiklerini belirten Gümüşhane milletvekili Cihan Pektaş,

“Yol haritamızı belirledik. Hangi kurumlarla, nasıl görüşeceğimizi belirledik. Başbakanımızla, ilgili bakanlarımızla bu konuyu görüşeceğiz. Ve biz bu madenin açılmasını sağlayacağız. Çünkü burada hala ciddi rezerv var. Bu rezervin işletilmesini, dolayısıyla burada istihdamın temin edilmesini sağlayacağız. Bu toplantının devamını da Ankara’da yapacağız.” dedi.


İşletmenin faaliyete başlaması için süre vermenin zor olduğunu, bu şirketin aynı zamanda FETÖ’ye destek veren bir şahsa ait şirket olduğunu ve devletin bu noktada bir çalışması bulunduğunu dile getiren Pektaş, “Biz bunları ancak devletimizin üst yöneticileri ile başbakanımızla, bakanlarımızla görüştükten sonra kesin kararı verebiliriz. Ama şu bir gerçek. Biz bu izinlerimizi aldıktan sonra hemen peyderpey elemanlar alınmaya başlanacak. Ve izinler alındıktan sonra da 6 ay içerisinde tam tekmil tekrar bu işletme faaliyete başlayacak. Bugünden itibaren Koza tabelası da artık inecek.” açıklamasında bulundu.



"Belki de burası bir maden şehri olacak"


Madenin Gümüşhane için önemine de değinen Cihan Pektaş, “Çok daha değişik firmalar gelip, Gümüşhane’de madencilik yapacaklar. Biz çevreci madencilik yaptıracağız. Madencilikle gelişen şehirler hep göç almıştır. Hani diyoruz ya Gümüşhane’nin nüfusunu nasıl çoğaltacağız. Yarın 3-5 tane daha burada maden açılsa, bu sefer burada çalışacak kişi bulamayınca dışarıdan buraya adam getireceksiniz. Belki de burası bir maden şehri olacak. Her şey birbirini tetikler. Biz bunları zamanla göreceğiz.” dedi.

"Takip edeceğiz"


Şu anda bir ön görüşme yapıldığına ve gerekli izinlerin alınmasının ardından şirketin faaliyete geçmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarına dikkat çeken Vali Okay Memiş, “Ön bir değerlendirme yaptık. Henüz almış olduğumuz bir karar yok. Milletvekillerimizle, kayyum heyetimizle hem Ankara’dan alınacak izinler hem yerelden bizim vereceğimiz izinler var. Onları, yani gerekli izinleri aldıktan sonra buranın işletilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Amacımız Gümüşhane’nin vatandaşlarımızın kazanması. Bunu söyleyebilirim şimdilik. Bu çalışmalarımıza devam edeceğiz, bu işi takip edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11