banner333

banner309

KÖYDES İl Tahsisat Komisyonu Toplantısı Gerçekleşti.

Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) İl Tahsisat Komisyonu Toplantısı Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Gümüşhane 24.03.2017, 13:44
KÖYDES İl Tahsisat Komisyonu Toplantısı Gerçekleşti.
banner400

Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) İl Tahsisat Komisyonu ToplantıGümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, Torul Kaymakamı Mustafa Karali, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ve kurum müdürleri katıldı.

Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı kapsamında ilimiz Köylere Hizmet Götürme Birliklerine tahsis edilen 2017 KÖYDES ödenekleri ile yapılacak yatırımlar ve proje hazırlıkları görüşüldüğü toplantıda yaptığı konuşmada, göreve geldiğimiz günden itibaren görmüş olduğu bir takım eksikliklerin giderilmesi için kendilerine hedefler koyduklarını dile getiren Sayın Valimiz, “Biliyorsunuz ben haziran ayı itibarıyla buraya atandım ve bir ay sonra darbe oldu. Türkiye’nin olduğu gibi Gümüşhane’nin de bütün yoğunluğu bu darbe teşebbüsüne yönelik olarak devletin kendini koruma refleksi üzerine devam etti. Ama buna rağmen arkadaşlarımızla birlikte merkez ilçe de dahil olmak üzere altı ilçemizdeki 319 köye gitmeye gayret ettim ve oradaki eksiklikleri yerinde tespit ettim. Gördüğümüz kadarıyla köylerimizin içme suyu problemi çok fazla yok. Olan birkaç köyü de bu yıl mutlaka halletmemiz lazım. Onun haricindeki bir takım eksiklikleri de tamamlayacak güçteyiz. Ama 4400 km’lik yol ağımızın neredeyse %30’u asfalt değil. Tabii burada köyün ilçeye olan mesafesi veya ana güzergaha olan mesafesi önemli. Merkez ilçede asfaltı tamamlanmamış köyümüz kalmadı ama ilçelerimizde var. Köyü asfalt olmayan köyler varken yolu asfalt olan köylerin diğer küçük işlerine önemli kaynaklar aktarılırsa diğer köylerin yolu asfalt yapılamaz. Burada adaleti sağlamalıyız. Öncelikle temel altyapı olan yol, su, elektrik vb. konulardaki eksiklikleri halletmeli, daha sonra diğer ihtiyaçlara bakmalıyız. Bu dengeyi ve adaleti tesis edeceğiz. KÖYDES paralarını öncelikle yolların asfaltlanması ve betonlanmasında kullanacağız.” şeklinde konuştu.

Öncelikli olarak hedeflerinin köylerimizin ulaşılabilir olması olduğunu kaydeden Sayın Valimiz, “Bizim en büyük gücümüz ve dinamizmimiz olan Gümüşhane dışındaki yaklaşık 500 bin hemşehrimiz yazın 3-5 ay Gümüşhane’de kalıyor. 319 köyümüzün her birinde 10 konut yapılsa 3200 konut olur. Bunun da Gümüşhane’ye çok büyük faydası olur. Bu nedenle, Kaymakamlarımızdan özellikle köylerimizi daha ulaşılabilir ve daha yaşanabilir köyler yapmalarını ve her köyde 3g ve 4,5g’nin olup olmadığını bizzat kontrol etmelerini istiyorum. Köylerimizdeki baz istasyonlarını geliştirmelerini istiyorum. Her köyde iletişimin çok net bir şekilde yapılması lazım. Nasıl ki bizden önceki büyüklerimiz bu yolları kazma-kürekle imece usulü yapmışsa, biz de bizim çağımızda köylerimizin canlanması için yollarımızı asfaltlayarak daha ulaşılabilir hale getireceğiz ve dünyayla iletişimini sağlayacağız.” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59