banner333

banner309

Korkutan Yangın: 4 Ev Ve Samanlık Kül Oldu

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Sarıçiçek köyünde çıkan ve kısa sürede büyüyen yangında 4 ev ve samanlık kullanılamaz hale geldi.

Gümüşhane 16.09.2018, 18:00
Korkutan Yangın: 4 Ev Ve Samanlık Kül Oldu
banner400

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Sarıçiçek köyünde çıkan ve kısa sürede büyüyen yangında 4 ev ve samanlık kullanılamaz hale geldi.

Edinilen bilgiye göre Sarıçiçek köyünde öğlen saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle evlerin birisinde başlayan yangın kısa sürede yayıldı. Evlerin alt katının samanlık, üst katının ev olması nedeniyle kısa sürede büyüyen yangında rüzgarın da etkisiyle evin bitişiğinde bulunan diğer 3 ev de etkilendi.

Olayın fark edilmesinin ardından hemen itfaiye ekiplerine haber veren köy sakinleri itfaiye gelene kadar kendi imkanlarıyla yangınla mücadele etti. Yangının bitişikteki diğer evlere ulaşmasını engelleyen köylüler, daha sonra bölgeye gelen itfaiyenin de yardımıyla yangını söndürerek kontrol altına aldı.

Gümüşhane Belediyesi İtfaiye ekipleri, Orman İşletme Müdürlüğü, Arzular-Kabaköy beldesi ve Bayburt Belediyesi itfaiye ekiplerinin de olay yerine gelerek söndürme çalışmalarına destek vermesinin ardından yaklaşık 4 saat süren müdahalenin sonucu yangın kontrol altına alındı.

Evlerin alt katında saman ve ot tutuşması nedeniyle halen dumanların yükseldiği köyde kontrol amaçlı itfaiye aracı köyde bırakılırken, İl Özel İdaresine ait iş makineleri de vatandaşların enkaz kaldırma çalışmalarına destek olmak amacıyla bölgeye sevk edildi.

Köy sakinlerinden Emrah Gündüz, Hüseyin Gündüz, Hamdi Gündüz ve Asım Gündüz’e ait ev samanlıkların tamamen yanarak içindeki eşyalarla birlikte kullanılamaz hale geldiği yangın sonucu evini ve samanlığını kaybeden Emrah Gündüz’ün konuşma engelli olduğu öğrenildi.

Yangın sonucunda 4 evin komple yandığını kaydeden köy muhtarı Ramis Şenel, “Yangın sonucunda 4 ev ve samanlık komple yandı. Ateş çok fazla olduğu için içinden hiçbir eşyayı da kurtaramadık. Köylülerimizin çok yoğun çabası oldu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi. Evler hep birbirine bağlı. Altı samanlık ve ahır, üzeri ev olunca sıkıntı oldu. İtfaiye gelinceye kadar biz yangının mahalleye yayılmasına engel olduk” dedi.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09