banner333

banner309

Kitap Şuuru Etkinlikleri Hız Kesmeden Devam Ediyor

Gerçekleştirdiği kitap okuma faaliyetleriyle büyük ilgi toplayan ve insanlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen Kitap Şuuru Gümüşhane Okuduğunu Anlatıyor projesi, otuz beşinci etkinliğini Gümüşhane Kültür Sanat Kulübü'nde gerçekleştirdi.

Gümüşhane 08.10.2018, 14:40
Kitap Şuuru Etkinlikleri Hız Kesmeden Devam Ediyor
banner400

İlk etkinliğini 2016 yılının Mart ayında gerçekleştiren ve o tarihten günümüze otuz beş etkinlik yapan Kitap Şuuru Gümüşhane Okuduğunu Anlatıyor projesi son faaliyetini Herfene'de gerçekleştirdi. Otuz beşincisinin yapıldığı etkinliğe Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Görevlisi Talat Ülker, organizasyon sorumlusu Onur Eci ve kitapseverler katıldı. Yoğun ilgi gören programda Zeynel Gündüz Ütopya adlı eserin,  Abdülgani Telli Tanrıların Arabaları adlı eserin, Ender Çakın Türkiye Mucizesi İçin Vizyon Arayışları ve Asya Modelleri adlı eserin ve Onur Eci Arap milliyetçiliğine bir bakış:Selefilik adlı makalenin sunumunu yaptılar.  Kitap dolu geçen program yaklaşık üç saat sürdü.

Program organizatörü Onur Eci, "Bizler Gümüşhane okuduğunu anlatıyor etkinliğine 2016 yılının Mart ayında başladık, 2017 Mayıs ayına kadar yaz tatili ve sınav haftalar hariç her hafta devam ettirmeye çalıştık.Bu etkinliğin başlamasına Türkiye genelinde kitap okumayı ve okutturmayı kendisine şiar etmiş Oğuzhan Saygılı beyefendinin tavsiyeleri vesile olmuştur. Sınav haftasında ara vermemizden anlayacağız üzere etkinliğin bel kemiğini üniversitemizin öğrencileri  oluşturmaktadır.Ancak etkinliğimiz yediden yetmişe  herkese açıktır. Etkinliğimizde katılımcılardan okudukları her hangi bir kitabı, makaleyi bize anlatmalarını veya şiir okumalarını istiyoruz. Arkadaşlarımız anlatacakları eserleri kendileri belirlemektedir.Etkinliğimiz on sekizinci haftadan itibaren Talat Ülker hocanın daveti üzerine Gümüşhane Kültür ve Sanat Kulübü'nde  yapılmaya başlandı.Yeni dönemde her pazar saat 17.00'de Gümüşhane Kültür ve Sanat kulübünde yapmayı planıyoruz.Bütün kitapseverleri bekleriz" diyerek sözlerini tamamladı.

Haber: Zeynel Gündüz

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38