banner333

banner309

Kış Günlerinde Mineral, Vitamin ve Enerji Kaynağı: Pestil&Köme

Gümüşhane'de geçmişte evlerde çerez amaçlı yapılan ve zamanla ticari ürün haline gelen pestil ve köme sektöründe bugün 30 işletme yıllık 5 bin ton üretim gerçekleştiriyor.

Gümüşhane 18.02.2019, 14:54 20.02.2019, 11:08
Kış Günlerinde Mineral, Vitamin ve Enerji Kaynağı: Pestil&Köme
banner400

Gümüşhane'de geçmişte evlerde çerez amaçlı yapılan ve zamanla ticari ürün haline gelen pestil ve köme sektöründe bugün 30 işletme yıllık 5 bin ton üretim gerçekleştiriyor.

Yemesi eğlenceli, tadı enfes ve besin değeri yüksek bir atıştırmalık bulmakta zorlanıyorsanız, henüz pestil&köme ile tanışmamışsınız demektir.

Coşkunoğlu Pestil&Köme, özlemlerinizi dindirecek tadlar hazırlıyor.

NEDEN COŞKUNOĞLU?

Çünkü en Kalitelisi…

Kapılarını bize açan firmanın “Kapımızı çalan müşterimiz değil konuğumuzdur” felsefesinden yola çıktıklarını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Servet Çoşkunoğlu, ‘Anadolu’nun sıcak misafirperverliğinde pestil köme ile birlikte sıcak bir tebessüm ile karşılanacaksınız’ dedi.

Servet Coşkunoğlu, firmasını iki kelime ile özetleyerek; ‘Bizim için iki şey önemlidir. ÜRÜNÜMÜZÜN KALİTESİ VE SICAK TEBESSÜM. Bu ikisi olmazsa olmazımızdır’.

Kış sezonunu yaz sezonuna hazırlanarak geçirmeye çalıştıklarını belirten Servet Coşkunoğlu, ‘ülkemiz ince çizgiden geçiyor. Stresli zamanlardan geçiyoruz. Bu duygularla yaz sezonuna hazırlanıyoruz. Konuklarımızı nefis tadlarımızla buluşturmadan önce son hazırlıklarımızı yapıyoruz’ şeklinde konuştu.

Bilinen Tadların Ötesinde…

Coşkunoğlu, Coşkunoğlu Pestil Köme’nin, bilinen tatların ve mevcut kalitelerin ötesinde üretim yapan tek üreticisi olduğunu dile getirerek ürünlerin; farklılığını karşılaştırmalar ile değil; kendi kalitesiyle sunduklarını belirtti.

Kaliteli pestil-köme üretebilmek için teknolojiyi ve en doğal ürünleri tercih ettiklerini vurgulayan Servet Coşkunoğlu daha sonra şunları söyledi.

Dünya Tadı Sağlıkla...

“Pestil ve köme genellikle Anadolu’ya ait bir kültürdür.

Eskiden yöre insanı yaz aylarında bağından topladığı dutların şırasını çıkararak, unla birlikte pişirir ve beze serdikten sonra güneşte iyice kurutur, teneke veya küp içerisinde nemsiz yerde muhafaza ederdi. Böylelikle dut pekmezi ve dut pestilini soğuk geçen kış günlerinde mineral, vitamin ve enerji kaynağı olarak değerlendirirdi.

Gümüşhane pestili ise diğer bölge ve meyve pestillerinden farklı olarak yapısında bal ve süt bulunduran, daha parlak ve yumuşak bir pestildir. Köme ise; Türkiye’de cevizli sucuk, orcik gibi isimlerle anılan ürünlere şeklen benzemekle birlikte oldukça farklı olan bir üründür.

Gümüşhane pestiliye kömesiyle daha uzun yıllar üretmeye devam edecektir.

Bize; www.coskunoglupestil.com  adresinden ulaşabilirsiniz.”

Şenol YOLCU

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44