banner333

banner309

Kent Konseyinden Teleferik Açıklaması

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir Gümüşhane'de yapılacak teleferikle ilgili açıklamada bulundu.

Gümüşhane 21.09.2017, 09:02
Kent Konseyinden Teleferik Açıklaması
banner400

Gümüşhane için yapılacak olan teleferik projesini çok önemsiyoruz. Yapılması için heyecan duyuyoruz. Ancak, teleferik yapılırken, Gümüşhane’nin kadim ve tarihe mâl olmuş mekânlarına ve parklarına zarar verilmemelidir.

Bütün dünyada kentler öncelikle park ve meydanları ile tanınırlar.

Gümüşhanemizin de tarihe mâl olmuş parkı “Atatürk Parkıdır”

1959 yılında yapımına başlanıp 1965 yılında tamamlanan Atatürk parkı yarım asırlık mazisiyle, Gümüşhane için dokunulmaması ve korunması gereken özel bir mekân olmuştur.

Teleferik ayakları hiçbir şekilde Atatürk parkı içine monte edilmemelidir. Bırakın parkın ortasındaki havuz bölgesini, parkın kenarına, köşesine bile teleferik ayakları yerleştirildiği takdirde, parkın özelliği sona erecektir.

Kentimiz için çok önemli bir zenginlik ve güzellik olacak teleferik yapılırken, kentin var olan “Atatürk Parkı” zenginliği ve güzelliği zarar görmemelidir.

Teleferik inşaatı henüz başlamadan, “Teleferik ayaklarının Atatürk parkı içine monte edilmesi veya teleferik istasyonu giriş – çıkış noktasının Atatürk parkı içine yapılması”  yanlışından dönülmeli ve teleferik ayaklarının veya teleferik giriş çıkış noktasının yapılacağı başka bir alternatif yer aranmalıdır.

Bu konuda gerek siyasi irade, gerekse yetkili kamusal idareler Gümüşhane kamuoyunun ortak fikir ve beğenisini almadan hareket etmemelidirler. İstişaresiz, ortak aklın ürünü olmayan düşünce, davranış ve uygulamaların Gümüşhane’nin altın kalpli insanlarını üzeceğini herkes bilmelidir.

Gerek siyasi, gerekse konu ile ilgili kamusal idareler Gümüşhane halkı ve Gümüşhane STK ları ile bu konuda acilen bir ortak akıl toplantısı yapmalıdırlar.

Gümüşhane kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yorumlar (3)
orhan 6 yıl önce
iyi güzel de park pislikten geçilmiyor
Yalçın Yılmaz 6 yıl önce
Başta kent konseyi Başkanı olmak üzere bütün konsey üyelerine çalışmalarında üstün başarılar dilerim
Yalçın Yılmaz 6 yıl önce
Durmak yok yola devam. Kent konseyi Başkanı na saygılar sunuyorum
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59