banner333

banner309

Karşıyaka Tabiat Parkı’nda İmzalar Atıldı

Gümüşhane’mizin sosyal ve ekonomik hayatının yanı sıra turizmine de önemli katkılar sağlayacak olan Karşıyaka Tabiat Parkı’nın yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilen ihalesinde yer teslim imza töreni gerçekleştirildi.

Gümüşhane 14.06.2016, 08:47 14.06.2016, 08:49
Karşıyaka Tabiat Parkı’nda İmzalar Atıldı
banner400
 20 milyon TL maliyetle 1 Ağustos 2017 tarihinde tamamlanacak olan projenin yer teslimi imza törenine Gümüşhane Valimiz Sayın Vali Yücel Yavuz, Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, kurum müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan törende, Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi Aydın’ın yatırım programlarıyla ilgili gerçekleştirdiği sunumun ardından, yapımına başlanacak olan Karşıyaka Tabiat Parkı’nın animasyon filmi izlendi.


Törende daha sonra, teleferik, giriş kontrol noktası, idari ve ziyaretçi merkezi, 22 adet orman köşkü, sosyal donatılar, mescit, çocuk oyun alanları, spor tesisleri, yürüyüş ve araç yolu, festival alanı, çadırlı kamp alanı, kır lokantası, macera parkı, tırmanma duvarı, piknik alanı, otopark ve seyir terası yapımı işini kapsayan ve 24 Mart 2016 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen işin yer teslim tutanakları, yüklenici firma yetkilisi Ahmet Tekinalp, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbeyi Aydın ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş tarafından imzalandı.


İmza töreninin ardından yüklenici firmadan normal şartlarda 2017 yılı sonunda bitirmesi gereken işle ilgili 1 Ağustos 2017 tarih ve 11.29 saatinde tamamlanması konusunda söz alındı.


2015 yılında tabiat parkı ilan edilen 840 dekarlık alanın 120 dekarına yap-işlet-devret modeli ile yapılacak olan dev tesis için düzenlenen imza töreninde konuşan Sayın Valimiz, projenin Gümüşhane’nin çehresini değiştirecek projelerden birisi olduğunu söyleyerek, “Bu tür projelerle artık Gümüşhane, değişiklik olsun hava alalım diye dışarıya gidenlerin değil Gümüşhane’ye gelenlerin merkezi haline gelecek. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, bütün bakanlarımız ve bakanlıklardaki bürokratlarımızın, hemşerimiz olan siyasetçilerimizin ve bürokratlarımızın ilimize olan desteği ve himayesi tartışılmaz. Bu memleket yıllardır hak ettiğini son 10-12 yılda görmeye başlamıştır. Biz Gümüşhane’ye gönül verdik. Bu memlekette 4 ana sektörden en başta geleni turizmdir. Sonra tarımın organik olanıdır. Eğer turizm tesislerle desteklenmezse, bu şehre insanların gelmesini ve ekonomik canlanmanın beklenmesi zordur. Onun sağlanması anlamında bu işlerde gayret gösteriliyor” dedi.


Programın sonunda, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş tarafından Trabzon Valiliği görevine atanan Sayın Valimize, Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Zigana Köyü sınırları içerisinde bulunan Limni Gölü fotoğrafının yer aldığı tablo hediye edildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11