banner333

banner309

Kardeş Şehirler Herfene Gecesi'nde Buluştular

İçişleri Bakanlığımızın himayelerinde Gümüşhane ile Bingöl illeri arasında gerçekleştirilen ‘Kardeşlik Köprüsü Projesi’ Herfene gecesinde buluştular.

Gümüşhane 17.08.2017, 15:20
Kardeş Şehirler Herfene Gecesi'nde Buluştular
banner400

İçişleri Bakanlığımızın himayelerinde Gümüşhane ile Bingöl illeri arasında gerçekleştirilen ‘Kardeşlik Köprüsü Projesi’ kapsamında ilimizde bulunan Bingöl heyeti için, Onbir Kardeşler Restaurant’ta yenilen akşam yemeğinin ardından Ataç Konağı’nda Herfene Gecesi düzenlendi.

Gümüşhane ve Bingöl’ün türküleri, şiirleri, fıkraları ve halk oyunlarıyla icra edilen Herfene Gecesi’ne, Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş ve eşi Sibel İnci Memiş Hanımefendi, Bingöl Valisi Sayın Ali Mantı, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Murat Kahraman, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, GTSO Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane-Bingöl Kardeşlik Köprüsü Projesi Koordinatörü Ahmet Külekçi, iki ilin belediye başkanları, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sendika temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Gecede yaptığı konuşmasına, son derece samimi ve duygu dolu bir gece tertiplendiği için teşekkür ederek başlayan Bingöl Valisi Sayın Ali Mantı, iki kent arasındaki birlikteliğin artarak devam etmesi temennisinde bulunarak "Aramızda dayanışma kardeşlik ve ekonomik ilişkiler gelişir ve pekişir. Her temas iz bırakır, hiçbir temas boşuna değildir. İnşallah bu temaslarımız şehirlerimiz arasında güzel ilişkiler doğuracak. Allah ülkemize birlik ve dirlik versin. Kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendirsin. Bir ve beraber olursak bu ülkeyi hiç kimse yıkamaz. Biz de bu vesile ile birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz." dedi.

Bingöllü misafirleri Gümüşhane'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş ise, 1997-1999 yılları arasında Bingöl’ün Genç ilçesinde kaymakamlık yaptığını hatırlatarak, “Kendimi adeta Gençli, Bingöllü farz ederim. Doğu’nun kendine has zorlukları içerisinde Gençli kardeşlerimizle çok güzel gönül bağları kurduk. Belki de bu gönül köprüsünün tezahürü olarak da bugün İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun önderliğinde iller arasında gönül köprüsü projesi geliştirildi. Bizler de memnuniyetle bu projenin içerisinde yer aldık. Bize aslında fikir olarak söylendiğinde başka iller vardı ama biz Bingöl’ü hassaten istedik.” diye konuştu.

Bu gönül köprüsü projesinin iki vilayetin yöneticilerini ve sivil insanlarını birbirine daha çok kaynaştırması temennisinde bulunan Sayın Valimiz, “Bu ülke 81 vilayetiyle bölünmez bir bütün. Bu bütünlük için her yerde mücadeleye devam ediyoruz. Bu mücadele sırasında hayatlarını kaybeden şehitlerimize, 15 Temmuz şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum." diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46