banner333

banner309

Karahanoğlu,Neden Aday Olduğunu Açıkladı

Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Yüksek İnşaat Mühendisi Halil İbrahim Karahanoğlu, niçin AK Parti’den Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

Gümüşhane 13.11.2013, 10:12 13.11.2013, 10:15
Karahanoğlu,Neden Aday Olduğunu Açıkladı
banner400
 1-Önce sizi tanıyalım. Neden belediye başkan aday adayı oldunuz?

1964 yılında Gümüşhane'de doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi Gümüşhane'de tamamladım. Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik- Mimarlık Fakültesini İnşaat Mühendisliği bölümününden lisans,  Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği anabilim dalından Yüksek Lisans derecesi aldım. Baraj, yol, konut ve sanayi yapı projelerinde kısım ve şantiye şefi olarak görev aldım. Ağustos 1994 yılında KTÜ Gümüşhane MYO Teknik Programlar Bölümüne öğretim görevlisi olarak atandım.  Görev süresi boyunca; 1998-2000 yıllarında Gümüşhane İnşaat Mühendisleri Odası temsilciliği,  2004-2007 yılları arasında Gümüşhane Meslek Yüksekokulunda Müdür Yardımcılığı ile birçok sosyal içerikli faaliyet görevlerinde bulundum. Evli ve iki çocuk babasıyım.

Türkiye genelinde belediyecilik anlayışını değiştiren, halka hizmeti hakka hizmet bilen kadrolarımızı yakinen takip edip inceledim. Adım adım gezdiğim, bütün mahallelerini, caddelerini, sokaklarını bildiğim şehrimizin de bu anlayışa layık olduğunu düşünerek, gerek özel sektör, gerek akademik hayatımda edindiğim bilgi birikimi ve tecrübelerimi halkımızın hizmetine sunarak yaşanabilir bir Gümüşhane için belediye başkanlığına aday adayı oldum.

2-Size göre Gümüşhane’nin en büyük sorunu nedir? Vizyon projeleriniz var mı?

Şehrimizin birçok sorunu bulunmakla birlikte acil çözüm bekleyen sorunlar üç ana başlıkta ifade edilebilir:

·         Araç sayısındaki artışa rağmen yeterli yol ve otoparkların yetersiz oluşu ilimiz trafiğini olumsuz etkilemektedir. Yaz tatillerinde artan yoğunlukla beraber bu sorun daha da çekilmez hale gelmektedir.

·         İlimizde kurulan ve oldukça hızlı büyüyen üniversitemiz başta olmak üzere, artan nüfusla birlikte yurt ve konut talebi oldukça artmıştır.

·         İlimiz coğrafyasında bulunan ve cazibeyle şehre akıtılabilecek birçok kaynak suyu mevcut olmasına rağmen halkımız hala Harşit çayı kenarındaki kuyulardan çekilen suyu kullanmaktadır.

Bütün bu sorunların çözümü kadro ve ekip çalışması ile mümkündür. Gümüşhane topoğrafyası zor olsa da bazı avantajlarını da kullanmak gerekir.

·         Transit yolun uygun kısımlarında yamaçların içine tüneller açarak otopark yapmayı, ihtiyaçlı mahallerimize halatlarla yukarıya çekilerek çalışan raylı sistemler(füniküler) kurmayı, yeni mahalle yolları oluşturmayı düşünüyorum.

·         Yeni çıkarılan mevzuatlar çerçevesinde; gerekli iradeyi ortaya koyarak bütün mahallerimize kentsel dönüşüm yaparak çarpık kentleşmeyi ortadan kaldırmayı, üniversite işbirliği ile güvenliği ön plana çıkaran yurt projelerine öncülük ederek öğrencilerimizin sosyal donatılarıyla huzurlu ortamlarda kalmasını sağlamayı düşünüyorum.

·         Şehrimize layık olduğu temiz içme suyunu, cazibeli akışa uygun bir proje geliştirerek kaynağından getirmeyi düşünüyorum.

3-AK Parti’de onbir tane aday adayı var. Adaylar arasındaki şansınız nedir?

Adaylarımızın her biri kıymetlidir. Hepsine de başarılar diliyorum. Benim Gümüşhane’de ikamet etmem, halkımızı ve parti teşkilatımızı yakinen tanımam, görevim gereği akademik ortamda bulunmam, ilimizin bütün sorunlarına vakıf olmam, aldığım eğitimlerden ötürü belediyeciliğin esası olan imar ve fen işlerine olan yatkınlığım, bütün bunların yanında gerek şantiyelerde gerekse akademik hayatımda edindiğim tecrübelerimin değerlendirilmesi benim şansımı artırdığını düşünüyorum

4-Başkan adayı olursanız kazanma şansınız nedir?

Başkan adaylığı nasip olursa kazanma şansım oldukça yüksek olacaktır.  Teşkilat yapımızın gücü, AK Parti’nin genel yönetimdeki başarı ve performansı, şahsi çevrem ve iyi ilişkilerimle başkanlık yarışından zaferle çıkacağıma inanıyorum.

5-Gümüşhane halkına mesajınız nedir?

Gümüşhaneli kardeşlerim her şeyin en güzeline layıktır. Marka şehirler oluşturan partimizin belediyecilik anlayışı ilimizde de yankı bulmalıdır. Bütün birikimlerimi bu şehre aktarmaya hazırım. Hepinize selam, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Halil İbrahim Karahanoğlu

İnşaat Yüksek Mühendisi

Gümüşhane Belediye Bşk. Aday Adayı

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (1)
ömerakıllı 10 yıl önce
çekin elinizi gümüşhaneden bizim başkanımız belli
gümüşhane yine mhp diyecek
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38