banner333

banner309

Karaca Mağarası Ramazan Bayramı tatili süresince açık kalacak.

Karaca Mağarası Ramazan Bayramı tatili süresince açık kalacak.

Gümüşhane 25.06.2017, 11:19
Karaca Mağarası Ramazan Bayramı tatili süresince açık kalacak.
banner400

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyü sınırları içerisindeki dünyaca ünlü Karaca Mağarası Ramazan Bayramı tatili süresince açık tutulacak.

İl Özel İdaresi tarafından işletilen mağarada 15 Nisan’da başlayan sezon boyunca yapılan çalışmalarda da sona yaklaşıldı. Karayolundan mağaraya kadar olan bölümde yüksek standartlı sıcak asfalt yapılan yol çalışmasının yanısıra tesislerden mağaraya kadar olan bölümde de aydınlatma, çevre düzenlemesi ve doğal taş parke çalışması tamamlandı.

Her yıl onbinlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Karaca Mağarası bayramın ilk günü 11.00-18.30, diğer günler 08.00-18.30 saatleri arasında ziyaretçilerini kabul edecek.

Erime sonucu oluşan mağaraların en büyük ve en güzel örneklerinden birisi olarak kabul edilen doğa harikası Karaca Mağarasını bayram tatilinde çok sayıda kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

KARACA MAĞARASI

İlin 17 kilometre kuzeybatısında, Torul ilçesine bağlı Cebeli köyü sınırları içindedir. Denizden 1550 metre yükseklikte bulunan mağaranın damlataşı şekilleri, sarkıtları, dikitleri, sütunları, bayrak şekilleri, org desenli duvarları, mağara çiçekleri, incileri ve traverten basamakları eşine az rastlanır güzelliklerdendir.

Yaklaşık 105 metre uzunluğunda, 18 metre tavan yüksekliğine sahip mağaranın toplam iç alanının bin 500 metrekaredir. Yatay olarak gelişme göstermiş ve yaklaşık elipse benzeyen dört ayrı salonun birbiri ile birleşmesinden meydana gelmiştir. Bu salonlardan, ikisi çatlak sistemlerden sızan suların oluşturduğu duvar damlataşları ile ikiye bölünmüş ve böylece salon sayısı altıya çıkmıştır. Damlataşları oluşumları bakımından hem çok zengin renk ve şekilleri arz eder. Mağara içerisinde sarkıtlar, dikitler, sütunlar, bayrak şekilleri, org desenli duvarlar, mağara çiçekleri, mağara incileri, traverten havuzları ve traverten basamakları görmek mümkündür.
 

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (1)
Merve 6 yıl önce
harukulade bir mağara doğa desen harika ama malesef hiç bir otel motel yok ailecek kalmak istedik bir yer yok gümüşhane belediyesi bu duruma el atsa cok iyi olur
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59