banner333

banner309

Kara, müracaatını yaptı

7 Haziran seçimlerinde ‘Türkiye’nin en genç milletvekili aday adayı’ sloganıyla AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Baki Kara, 1 Kasım seçimleri için de müracaatını gerçekleştirdi.

Gümüşhane 01.09.2015, 22:25 01.09.2015, 22:27
Kara, müracaatını yaptı
banner400
 7 Haziran seçimlerinde ‘Türkiye’nin en genç milletvekili aday adayı’ sloganıyla AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Baki Kara, 1 Kasım seçimleri için de müracaatını gerçekleştirdi.

Eşi Zeynep Kara ile birlikte parti binasına gelerek resmi müracaatını gerçekleştiren Kara, başvuru dilekçesini AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse’ye teslim etti.

Burada yaptığı açıklamada, seçim sürecinin çok kısa olması nedeniyle geniş katılımlı bir toplantı düzenleyemediklerini belirten Kara, “Üç günlük bir aday adaylık başvuru, ardından iki haftalık çalışma süreci olduğu için çalışmalarımıza zaman ayırmak istedik” dedi.

Gelinen noktada ülkenin son derece önemli ve sıkıntılı günler geçirdiğini dile getiren Kara, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yaşanan terör olaylarında şehit olan tüm emniyet güçlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabırlar diliyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Yaşadığımız süreç itibariyle ülkemiz çok zor günler geçiriyor. 7 Haziran seçimleri sonrası tek başına iktidar olamadık. Başbakanımız, partimizin yetkili kurulları, mecliste grubu bulunan partilerle koalisyon girişiminde bulundular. Koalisyon kurulamayınca seçim hükümeti ortaya çıktı. 1 Kasım’da erken seçim kararı alındı. Ben de 7 Haziran seçim öncesinde olduğu gibi bu gün de aday adaylık başvurumu yaptım. Bu seçimlerin ilimize, ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum.”

2 Aday adayı başvurdu

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse de Baki Kara ile birlikte partilerine Gümüşhane’de başvuran aday adayı sayısının 2 olduğunu belirterek, “Genel merkezimize müracaat olup olmadığını bilmiyoruz. Baki Kara’dan önce Kelkit ilçemizden Kürşat Yılmaz, aday adaylık için başvuruda bulundu. Perşembe akşamına kadar başvurular devam edecek. Aday adaylık için başvuracak arkadaşlarımızı bekliyoruz. Perşembe’den sonra tüm arkadaşlarımızın dosyalarını genel merkeze göndereceğiz. Şimdiden 1 Kasım’da yapılacak olan seçimlerin hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Her kim aday olacaksa, 1 Kasım akşamı partimizde iki milletvekilinin mutluluğunu yaşarız. Süreç kısa olduğu için henüz seçim çalışma planlarını yapmaktayız. Aday adayların başvuru süresi dolduktan sonra sahaya inip çalışmalarımıza başlayacağız” şeklinde konuştu.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46