banner333

banner309

İmera Sahipsiz Bırakılmadı

Vali Okay Memiş’in Talimatı Üzerine Başlatılan Çalışmaların İlk Etabı Tamamlandı

Gümüşhane 12.04.2018, 12:17
İmera Sahipsiz Bırakılmadı
banner400

Bölgesel basında geçmiş yılların fotoğraflarıyla olumsuz bir şekilde yer verilen masa başı habere kayıtsız kalmayan Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in talimatı üzerine İmera Manastırı ve yanı başındaki ayazmada çalışma başlatan Gümüşhane Müzesi Müdürlüğü bu çalışmaların ilk etabını tamamladı.

Vali Memiş, 30 Mart Cumartesi günü Olucak Köyü sınırları içerisinde bulunan Manastırı yerinde inceledikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada Olucak(İmera) köyüne hayran kaldığını ifade etmiş, “İlk etapta yürüyüş yolları, bisiklet yolları gibi güzergahlar oluşturmalıyız. Köy merkezinden İmera Manastırına çıkan tarihi yolu ortaya çıkartmalıyız. Onun için talimatlar verdik. En kısa sürede burada bir temizlik çalışması yapacağız. Ayrıca İmera Manastırında da ilk etapta koruma tedbirlerini alacağız. Çalışmalar başladığında inşaat sezonuyla beraber tekrardan geleceğiz ve değişimi hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Talimat üzerine harekete geçen Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Gümüşhane Müzesi Müdürlüğü Manastır içinde, çevresinde çalışmalar başlattı. Her iki müdürlük personelleri tarafından gerçekleştirilen çalışmada düzenlemelerin yanı sıra manastır içi yol çalışması, ayazmaya inen merdiven ve çevre temizliği yapıldı.

Komple bir tadilat için 900 ila bir milyon lira civarında öngörülen Manastır ile ilgili yapılacakları Gümüşkoza’ya anlatan Vali Memiş, “Bu şekilde toplu bir paranın gönderilmesi zaman alacaktı. Biz ilk etapta İmera manastırına kendi imkanlarımız dahilinde dokunuşlar yaptık. Orayı kısa sürede acil onarıma almak istiyoruz. Aciliyet arzeden bakım ve onarımı için kendi içimizden bir kaynak aktararak öncelikli olarak çatı, manastırın kapısı ve köye inen tarihi yol ile ilgili sorunları çözüme kavuşturacağız” dedi.

Köy yolunun sezon ile birlikte 2’nci kat asfaltının yapılacağını dile getiren Vali Memiş, “Köy iler Krom vadisi arasındaki bölümü de programa aldık. O yolunda komple asfalt işini yapacağız. İşlerimize bu ay içerisinde yapacağız” diye konuştu.

Foster’in konağı ile ilgili sorularımızı da cevaplandıran Vali Memiş, “Konak için kaynak bulmak durumundayız. İster özel sektör olsun, ister büyükşehir belediyelerinden destek alarak olsun bir şekilde konaklama veya restoran olarak hizmete sokmalıyız. İmera her yönüyle muhteşem bir coğrafya. Yaşanmışlık var, tarihi bir geçmiş var. Ben çok beğendim. Çalışmalarımız ile çok daha insanın ziyaret edeceği bir destinasyon” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11