banner333

banner309

İlk ÜSTÜN hizmet Süleymaniye’ye

Geçtiğimiz haftalarda İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığına atanan AK Parti 24.dönem Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Süleymaniye Kış Sporları Turizm Merkezinin de içinde olduğu 9 turizm merkezi için DOKAP ile işbirliği protokolüne imza attı.

Gümüşhane 28.04.2016, 23:02 28.04.2016, 23:05
İlk ÜSTÜN hizmet Süleymaniye’ye
banner400
 Geçtiğimiz haftalarda İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığına atanan AK Parti 24.dönem Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Süleymaniye Kış Sporları Turizm Merkezinin de içinde olduğu 9 turizm merkezi için DOKAP ile işbirliği protokolüne imza attı.

İller Bankası ile Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) arasında teknik iş birliği protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

İller Bankası Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen törende konuşan İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Üstün, Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon illerindeki kurum ve kuruluşların proje ve faaliyetlerinin uyum ve bütünlük içinde yürütülmesini sağlayacak eylem planları, kamu yatırımlarının etkili ve verimli şekilde yürütülmesi, uygulamaların koordinasyonu, izlenmesi ve değerlendirilmesi yoluyla bölgenin kalkınmasını hızlandırmak amacıyla, DOKAP ile protokol imzalamak üzere bir araya geldiklerini söyledi.

DOKAP'ın, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin kalkınmasında ve turizm yönüyle gelişmesinde ciddi katkıları olduğunu anlatan Üstün, "Bugün imzalayacağımız bu protokolle İller Bankasının tecrübesini, bilgi birikimini DOKAP ile paylaşarak, bölgemize daha iyi hizmet, daha güzel bir planlama yapma imkanı bulacağız" dedi.

PLANLAR İLBANK ARACILIĞIYLA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Üstün, protokolün hayırlı olmasını dileyerek, şunları söyledi: “İşbirliği ile her türlü temel altyapı, üstyapı ihtiyaçlarının karşılanması ile bölgenin ekonomik kalkınma ve sosyal gelişmesinin hızlandırılmasına yönelik İlbank'ın faaliyet alanında yer alan harita, jeolojik, jeoteknik etüt, mekansal plan, alan yönetim planı, kent bilgi sistemi, yenilenebilir enerji, içme suyu, atık su, arıtma, derin deniz deşarjı ve katı atıkla ilgili etüt, plan ve projelerin İlbank aracılığıyla gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Hazırlanacak plan ve projeler ile devamında bunların hayata geçirilmesine yönelik uygulamalarla, bölgenin özgün doğal dokusunun, su kaynaklarının, tarım alanlarının korunarak sürdürülebilirliğinin sağlanması, bütüncül ve istikrarlı kalkınmasının hızlandırılması beklenmektedir"

DOKAP Başkanı Ekrem Yüce de DOKAP hakkında bilgi vererek, Doğu Karadeniz bölgesinde 33 turizm merkezi ile 5 kültür ve turizm koruma, geliştirme bölgesinin yer aldığını, bölgenin sahip olduğu turizm potansiyelinin bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilmesinin yatırımcıya uygun hale getirilmesiyle mümkün olacağını dile getirdi.

Protokolle, "kaçak ve mevzuata aykırı yapılaşmanın önlenmesi, yöresel mimarinin özellikle korunarak geliştirilmesi, planlı yapılaşmanın sağlanması" konularına yoğunlaştıklarını anlatan Yüce, "İller Bankası ile bugün yapılan protokol kapsamında bölgemizde yer alan ve Doğu Karadeniz Turizm Master Planı karar ve hedefleri ile örtüşecek şekilde ilk etapta 6 turizm merkezi ile 3 kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesinin planlama çalışmalarının tamamlanması hedeflenmektedir. Bu çerçevede 2016 yılında hedef olarak koyduğumuz 9 turizm merkezini hayata geçirme ve planlaması programa alınmıştır” dedi. 

Konuşmaların ardından Üstün ve Yüce protokolü imzaladı.

Protokolle bölge illerinde, İlbank deneyim ve teknik kadrosunun da katkısıyla, koruma - kullanma dengesi de gözetilerek insan odaklı planlı, çağdaş, sağlıklı ve sürdürülebilir kentsel ve kırsal yaşam alanları ile çevreler oluşturulması, gerekli kamusal yatırımlarının önünün açılması, sınırlı kamu kaynaklarının eşgüdüm içerisinde daha etkin ve verimli bir şekilde kullanılabilmesi amaçlanıyor.

İLBANK ile DOKAP arasında bugün yapılan protokol kapsamında bölgede yer alan ve Doğu Karadeniz Turizm Master Planı karar ve hedefleri ile örtüşecek şekilde ilk etapta 6 Turizm Merkezi ve 3 Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesinin planlama çalışmalarının tamamlanması hedefleniyor.

Planlanan bölgeler şöyle:
1. Samsun –  Vezirköprü Turizm Merkezi
2. Samsun  – Ayvacık Kültür Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi 
3. Ordu  –  Bolaman Kültür Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi
4. Ordu –  Aybastı Perşembe ve Toygar Kabaktepe Turizm Merkezi
5. Giresun –  Kümbet Turizm Merkezi
6. Giresun  –  Bektaş – Kulakkaya Turizm Merkezi
7. Trabzon –  Şolma Turizm Merkezi
8. Rize – Ayder Kültür Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi
9. Gümüşhane–  Süleymaniye Kış Sporları Turizm Merkezi 

Hazırlanacak plan, projeler ve devamında bunların hayata geçirilmesine yönelik uygulamalarla, bölgenin özgün doğal dokusunun, su kaynaklarının, tarım alanlarının korunarak sürdürülebilirliğinin sağlanması, bütüncül ve istikrarlı kalkınmasının hızlandırılması bekleniyor.

Kaynak: http://www.gumushane.gen.tr/

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11