banner333

banner309

İlk Gün 92 Başvuru

Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen, TOKİ Konutları Başvurularının Dün Başladığını, Başvuruları 2 Kasım’da Sona Ereceğini Söyledi.

Gümüşhane 20.10.2018, 09:00
İlk Gün 92 Başvuru
banner400

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile ortaklaşa yapılan 530 konutun başvurularının dün itibariyle başladığını ve ilk günde 92 başvurunun yapıldığını söyledi.

Başkan Çimen, konu ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada, 02 Kasım tarihinde başvuruların sona ereceğini belirterek, “İlk günde yapılan başvurular değerlendirildiğinde çok sayıda başvurunun olacağını tahmin ediyoruz” dedi.

“Kuralar 9 Kasım’da Çekilecek”

TOKİ kuralarının 09 Kasım’da çekileceğini anımsatan Başkan Çimen, şöyle devam etti: “İlimiz zor bir coğrafyada bulunuyor ama Gümüşhane’nin en güzel noktasında bu konutları yaptık. Konutlarımızın olduğu bölgenin yüzde 70’i Gümüşhane Belediyesine aitti. Konutlar sosyal konutlar olacağından dolayı biz sadece arsa üzerinden, arsa bedeli karşılığında yaklaşık 40 daire aldık. Müteahhit mantığı ile daireler satılıyor mantığı ile hareket etseydik 200-250 daire almamız gerekiyordu. Bu konut fiyatlarına yansıyacağından dolayı, biz sadece arsa bedeli karşılığında konut aldık. Yoksa Sayıştay bize ‘neden bedava arsa verdik’ diye hesap sorardı. Bizim amacımız hemşerilerimizin daha ucuz maliyette konut sahibi olmasıdır.

“İkametgah Şartları”

Başkan Çimen, 1+1 ve 3+1’lerde ikametgah şartı aranmadığını açıklayarak, şu ifadeleri kullandı: “Bu konurlarımız, 108, 120 ve 140 ay vade ile satışa çıkarıldı. Gümüşhane şartlarını dikkate alan TOKİ vade sürelerinde de uzatmaya gitti. Bu nedenle de taksitlerde bir miktar da düşüş oldu. 2+1 daireler 180 aya kadar uzatıldı. Bizim TOKİ’den istediğimiz, ‘vatandaş konutuna girsin, girdikten sonra taksit ödesin’ oldu. Sağ olsun, TOKİ Başkanı Sayın Ergün Turhan ve ekibine teşekkür ediyorum, bu isteğimizi kabul ettiler. Vatandaşlarımız konutuna girdikten sonra kira öder gibi taksitlerini ödeyecekler. Talep fazla olursa da 09 Kasım’da da kuralar çekilecek.”

Amacımız Sosyal Konut Üretmekti”

Belediye olarak amaçlarının sosyal konut üretmek olduğunu vurgulayan Başkan Çimen, “İnşallah bunun devamı gelecek. Konutların ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Uzun vadeli ve taksitli olması, kira öder taksit ödeyip vatandaşlarımızın konut sahibi olmasıdır. Belki bugün talebi karşılayamayacak ama ikinci etap konutları da yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (3)
Bayram 6 yıl önce
Kelime oyunları yapıyorsunuz borc aynı borc vadenin değişmesi birsey ifade etmiyor hatta daha fazla para cıkacak vatandaşın cebinden.
Ali 6 yıl önce
Önceden ikahmetgah olmayanlara ev yok digerek butun koylerdeki vatandaşları ghane mekeze yazdırdınız şimdide ikahmetgah sartı yok diyorsunuz bu vatandaşları para için ghane merkeze aldırdınız baska izahı yoktur
Murat 6 yıl önce
Ah ki ne ah milletin aklıyla oynamayin ikamet şartı na ne oldu Ercan bey vade uzadı bedel aynı rant peşine düştü millet sayenizde Adalet neredeyse çıksın soygun büyük gören yok.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46