banner333

banner309

İl Milli Eğitimden Gümüş İşletmeciliği Kursuna Ziyaret

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından herhangi bir mesleği olmayan genç kız ve kadınlara meslek edindirmek, öğretmek ve istihdam imkânı sağlamak, amacı ile kurulan Gümüş İşlemeciliği kursunu ziyaret etti.

Gümüşhane 01.10.2016, 19:53 01.10.2016, 19:57
İl Milli Eğitimden Gümüş İşletmeciliği Kursuna Ziyaret
banner400
Ziyarete İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Taş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü ve Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Hasan Taş katıldı.

Gümüş İşlemeciliği kursu ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, "Gümüş İşlemeciliği ilimizde; Gümüşhane Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün talimatları üzerine 05 Ekim 2005 tarihinde Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünde 20 kursiyerlik Gümüş Atölyesi kurularak açılmıştır. Gümüş atölyesine Ankara ili Beypazarı ilçesinden usta Öğretici getirtilerek, atölyede kurs açılmaya başlanmıştır. 2005 yılından bugüne kadar Gümüş Atölyesinde; Telkari, Gümüş İşlemeciliği, Takı yapımı olmak üzere 20 kurs açılmış bu kurslara 242 kursiyer devam etmiş, bu kursiyerlerden 188’i kursları başarı ile bitirerek belge almışlardır. Şu an Gümüş İşlemeciliği Atölyesinde Hasır Bilezik Kursu devam etmektedir. Gümüş Atölyesinde Gümüş Kolye, Broş, Gerdanlık, Yüzük, Küpe, Kemer ve Bilezik üretimleri yapılmaktadır" şeklinde konuştu.

"Kursiyerlere 150 TL harçlık"

Gümüş İşlemeciliği Kursuna devam eden kursiyerlere Gümüşhane Belediyesi tarafından teşvik amaçlı her kursiyere ayda 150 TL harçlık ödendiğini hatırlatan Doğan, "Kursa devam eden her kursiyere ürettiği gümüş işleri karşılığında gram başı 1.20krş. ücret Kurumumuz tarafından ödenmektedir. Gümüş İşlemeciliği Kursuna katılıp kursu bitiren bir kursiyerimiz kendi atölyesini kurarak, satış işlerini Çağrı Merkezi yanında bulunan 'Gümüşhane Gümüş İşyerinde' satmaktadır. Gümüş İşlemeciliğinin tanıtımı amaçlı olarak da ülke genelinde düzenlenen İstanbul Feshane Gümüşhane Tanıtım Günleri, Ankara Gümüşhane Tanıtım Günleri, ilimizde düzenlenen Kuşburnu ve Pestil Festivali ve çeşitli etkinliklere katılım sağlanarak, yapılan gümüş işleri sergilenmektedir" dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45