banner333

banner309

İkinci Bolu Vakası

Gümüşhane-Şiran Arasındaki 60 Kilometrelik Yolu Bitirdik, 252 Metre Uzunluğundaki Tünel 18 Yıldır Bitirilemiyor

Gümüşhane 23.10.2018, 10:00
İkinci Bolu Vakası
banner400

Gümüşhane-Şiran Arasındaki 60 Kilometrelik Yolu Bitirdik, 252 Metre Uzunluğundaki Tünel 18 Yıldır Bitirilemiyor

Adeta “yalan” hikayesine dönem Gümüşhane-İkisu-Şiran Karayolu üzerinde bulunan 252 metre uzunluğundaki Aynalı Tünel’in bir türlü bitirilmeyişi, uzunluğu 3 bin 275 metre olan ve 20 yılda bitirilen Bolu Tüneli’nin kaderi ile aynı olduğu ifade ediliyor.

18 yılda 8 Milletvekili eskiten Aynalı Tünel’de herhangi bir çalışma yapılmaması tepkilere neden oluyor. Gümüşhane, Torul ve Şiran ilçelerine bağlı 40 köyün yararlandığı İkisu-Şiran arasındaki 60 kilometrelik karayolunda, sürücüler ve vatandaşlar, can ve mal tehlikesi ile burun buruna kalıyor.

Tünelin bitişiğindeki keskin ve tehlikeli, tehlikeli olduğu kadar da çok dar olan geçiş güzergahındaki “aynalı” virajda, özellikle küçük araçlar her an ezilme tehlikesi geçiriyor. Virajın kış aylarında buz tutması nedeniyle çok sayıda aracın kayarak alt kısımdan geçen dereye düştüğü belirtiliyor.

“Milletvekilleri Duyarsız Kalıyor”

Gümüşhane merkez ilçeye bağlı Dibekli köyü sakinlerinden Abdurrahman Doruk, Aynalı Tünel’in akıbetini 20 yılda bitirilen Bolu Tüneli’ne benzeterek, “Bizim tünel 252 metre uzunluğunda ama bir türlü bitirilemedi. Bu yolda trafik çok yoğun ve geçiş verilen viraj trafiği kaldırmıyor” dedi.

“Vatandaş Mağdur, Kazalar Üst Üste Geliyor”

Vatandaşın mağdur olduğunu, kazaların aynalı virajda üst üste geldiğini dile getiren Doruk, “Yağmur yağdığı zaman araçlar yoldan altına gidiyor. Bu ‘Aynalı’ denilen ‘viraj’ çok sakat. Buradan tırlar geçiyor. Hükümetimizden destek alıp bu tüneli bitirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Siyasiler Üvey Evlat Muamelesi Yapıyor”

Siyasilerin Musalla Deresi’ne üvey evlat muamelesi yaptığını kaydeden Abdurrahman Doruk, şunları söyledi:” Kimse de bize yardımcı olmuyor. Şu anki milletvekilleri bu yol güzergahında kaç kişinin ikamet ettiğinden, kaç köy olduğundan haberleri bile yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımıza onlar bilgi verecekler, vermiyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın haberi olsa Bolu Tüneli gibi tünelimiz yıllar sonra açılmış olacak.”

“Bu Tünel Gümüşhane’nin Yüz Karası”

Gümüşkaya köyü sakinlerinden Abdulvahap Çiçek ise, yolu günde en az 2 kez kullandığını belirterek, “İkisu-Şiran yolu aynı zamanda İç Anadolu’ya kestirme bir yol olduğu için tırlar, araçlar hep bu yolu kullanıyorlar. Ama bu tünelin olduğu yer tehlike arz ediyor. Bu tünel Gümüşhane’nin yüz karası oldu. Yetkililer lütfen tünele sahip çıksınlar. Bu vadiye sahip çıksınlar. 252 metre tünel nedir?” dedi.

“Herkes Bir Şey Söylüyor”

Tünelin delindikten sonra kaderine terk edildiğini kaydeden Çiçek, “3-4 yıl önce tünel delindi öyle kaldı. Yüklenici firmayla konuşuyoruz Karayolları ödenek göndermiyor diyorlar. Karayolları yetkilileri ile görüşüyoruz alacağı yok diyorlar. Bir sıkıntı var ama bilmiyoruz. Tünele ve yöre halkına sahip çıkmaları lazım. Yüklenici firma yapıyor diye ilgisizlik olmamalı, böyle kalmaması lazım. Bu virajda kaza oluyor. Devamlı tehlike arz ediyor. Büyük araçlar, tırlar küçük araçlarla karşılaştığı zaman aynalı virajda ezme tehlikesi yaşanıyor” diye konuştu.

“Devlet tüneline sahip çıkmalıdır”

Karayolları tarafından keskin viraja “aynalar” konulması nedeniyle yöre sakinlerinin buraya “Aynalı Viraj” adını koyduğunu hatırlatan Çiçek “Aynayla viraj gözükmez. Aynalı viraj çok keskin bir viraj. Genelde yüklü kamyonlar, tırlar, büyük araçlar mıcır çekiyorlar. Küçük araçlar büyük tehlike ile karşı karşıya kalıyor. Hem rampa hem çok dar hem de çok keskin bir viraj. Bu tünelin bir an önce yapılması lazım. Virajı alamayıp dereye düşen araçlar oldu. Özellikle de kışın çok tehlike arz ediyor. Tünel sorununun bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor. Devlet tüneline sahip çıkmalıdır” şeklinde konuştu.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (2)
Abdurrahman 5 yıl önce
Haberi yapip yayinlayanlar tesekur ediyorum
Köksal öztürk 5 yıl önce
Gümüşhane millet vekillerinin mecliste hiç konuştuğunu televizyonlarda konuştuğunu gördünüzmü ben meclise gittim adamlar gale bile almıyorlar tekrar seçimler gelir bizde onları gale almayızzz
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09