banner333

banner309

Hayaldi Hayal Kaldı. Vaatler unutturuluyor mu?

30 Mart yerel seçimlerinden önce Gümüşhane halkına verilen vaatleri unutturup, yeni ve farklı algı yöntemleri meydana getirilmesi, şehrin ihtiyaçlarının ertelenmesini de beraberinde getirdi. Unutturulan vaatlerden birisi de Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin 30 Mart yerel seçimlerine 19 gün kala Gökırmak düğün salonunda verdiği 2500 konut sözü oldu.

Gümüşhane 19.08.2015, 08:54 19.08.2015, 08:56
Hayaldi Hayal Kaldı. Vaatler unutturuluyor mu?
banner400

O zamanın Gümüşhane belediye başkan adayı Ercan Çimen’in Bakan Güllüce’den Gümüşhane’ye 2500 konut yapılması için talepte bulunması üzerine Bakan Güllüce, “ Değerli başkan adayım; seçimi kazandıktan sonra tebrikleri kabul et, bir hafta sonra bilemedin 9’uncu-10’uncu gün bana geleceksin, Pestil kömeyi de unutmayacaksın. Bakanlıktan sana eleman vereceğiz, 3-4 gün çalışacaksınız, ondan sonrada Ya Allah Bismillah deyip başlayacaksın” şeklinde açık taahhütte bulunmuştu.

BİR BUÇUK YIL GEÇTİ AMA…

Bakan Güllüce’nin Çimen’in belediye Başkanı seçimini kazanması halinde 10’uncu günden itibaren 2500 konuta başlanacağı yönünde verdiği sözün üzerinden bir buçuk yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen bu konuda herhangi bir adımın atılmamış olması manidar bulunuyor. Buna karşın belediyenin sürekli imar gündemiyle toplanması ve şehirde konut yapan müteahhitlere hizmet sağlaması geniş kesimlerin tepkisine yol açıyor.

FİYATLAR İYİCE ŞİŞTİ

Şehirde ortaya çıkan konut ihtiyacının TOKİ marifetiyle çözüleceği şeklindeki taahhütlere rağmen icraat aşamasında TOKİ’nin şehre sokulmaması ve konutların Müteahhitler aracılığı ile üretilmesinin sağlanması, daire fiyatlarını neredeyse ikiye katladı. Daire fiyatlarının yükselmesi ile birlikte kiralar da  bin liraya dayandı.

TOKİ KONUT YAPACAK MI?

Piyasada oluşan konut talebine bağlı olarak artan fiyatların, olması gereken seviyeye dönmesi için oluşan kamuoyu baskısına rağmen yetkililerin sessizliğini koruması tepkilerin dozunu daha da yükseltiyor. Müteahhitlerin daha fazla para kazanması için TOKİ’nin Gümüşhane’ye bilinçli bir şekilde sokulmadığı yönündeki düşüncelere ve vatandaşların TOKİ marifetiyle konut yapılması yönündeki talebine ne şekilde karşılık vereceği hususu ise şimdilik belirsizliğini korumaya devam ediyor.

Kaynak: www.habergumus.com

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46