banner333

banner309

Güzeller Tapu Sorunu Çözüme Kavuşturuluyor

Özcan Mahallesi’nin Tapusu Gümüşhane Belediyesine Geçti

Gümüşhane 02.12.2017, 16:04 03.12.2017, 14:47
Güzeller Tapu Sorunu Çözüme Kavuşturuluyor
banner400

Gümüşhane’nin kent merkezine bağlı Özcan (Güzeller) Mahallesindeki tapu sorunu çözüme kavuşturuluyor. Söz konusu mahallede bulunan 58 parçadaki toplam 20 bin metrekarelik hazine taşınmazı, bedelsiz olarak Gümüşhane Belediyesi’ne devredildi.

Gümüşhane İl Defterdarı Turan Kemer’i makamında kabul eden Belediye Başkanı Ercan Çimen, Özcan Mahallesindeki hazine taşınmazlarının Belediye’ye devrini içeren sözleşmeyi imzaladı.

Sözleşmenin imzalanmasının ardından açıklama yapan Başkan Çimen, 2014 yerel seçimleri öncesi vermiş oldukları sözü yerine getirdiklerini ifade ederek, mahallede yaşayan vatandaşlara tapularının yakın zamanda verileceğini söyledi.

“Fiyatı Komisyon Belirleyecek”

Başkan Çimen, bundan sonraki süreçte arazilerin hak sahiplerine satılacağını kaydederek, “Özcan Mahallemizde bulunan 58 parçada toplam 20 bin 133 metrekare yüzölçümlü hazine taşınmazı kullanıcılarına satılmak üzere 4706 sayılı Kanunun 5.maddesine göre Hazinece Gümüşhane Belediyesine bedelsiz olarak devir işlemini gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte bir komisyon marifetiyle tespit edilen 58 parçadaki kişilere satışı sağlanacak” dedi.

“Yalnızca Arazinin Parası Ödenecek”

Yeni çıkması planlanan yasada kamu arazisi işgalcisi durumunda bulunan vatandaşların hâlihazırda kullandıkları parseli satın alabileceklerine dikkat çeken Başkan Çimen, “Daha önce vatandaşımız hem parselin hem de üzerindeki binanın parasını ödemek zorunda kalıyordu. Yapmış olduğumuz çalışma sonucunda vatandaşlarımız şuan yalnızca komisyonumuzun belirlediği fiyatlarla kendi parselini satın alabilecek” diye konuştu.

“Amacımız Arsa Üretmek”

Yerel seçimler öncesi verilen sözlerin bir bir yerine getirildiğini, bu çalışmanın da o sözlerden biri olduğunu vurgulayan Başkan Çimen, “Buradaki amacımız arsa üretmek ve vatandaşlarımızın bu sıkıntılarını çözmekti. Tabi bu satışlarda kanunların onlara verdiği 2 yıl veya 5 yıl vadeli ödeme kolaylıklar da kullanılacak. Bu uygulamanın şehrimize hayırlı olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Diğer mahallerimizde de bu tür sorunlar var onları da inşallah çözeceğiz. Bu çalışmamızda bizlere destek olan Sayın Valimize, Milletvekillerimize Defterdarlık ve İmar Müdürlüğü çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38