banner333

banner309

Güvende Yayla Şenliği yapıldı

Kürtün ilçesine bağlı Güvende Yaylası'nda düzenlenen geleneksel yayla şenliğine çok sayıda vatandaş katıldı.

Gümüşhane 23.07.2016, 19:45 23.07.2016, 19:57
Güvende Yayla Şenliği yapıldı
banner400

Güvende Yayla Şenliği, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekili ve Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya ve çok sayıda vatandaşımızın katılımıyla gerçekleştirildi. 

Yaylaları ve yayla kültürü ile öne çıkan Kürtün ilçesinde yayla şenliğine katılan misafirler Örümcek Ormanları ve Çağlayandibi Şelalesi’ni gezdi. Karadeniz kültürünü yaşatan şenliklere gurbetten gelen bir çok Gümüşhaneli de hasret giderdi.

 Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşımızın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan şenliğin açılışın konuşmasını yapan Vali Memiş darbe girişimine değinerek şunları söyledi:

“Bu darbe girişimine Gümüşhane Valiliği, Sayın Milletvekillerimiz, İl Jandarma Komutanımız, belediye başkanlarımız ve bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızla ilk andan itibaren hayır dedik. Malumlarınız olduğu üzere bu darbe girişimi sonrası Türkiye Cumhuriyeti Devleti OHAL ilan etti. Nasıl ki, İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet devletin devamlılığı için kardeş katlini dahi yasal hale getiren bir kanunname imzaladıysa, devletimiz de kendi bekası için bir takım tedbirler almak durumundadır. Ancak, bu tedbirlerin hiçbirisi siz değerli vatandaşlarımızın günlük hayatına en ufak bir olumsuz etki göstermeyecektir.” diye konuştu.

 


Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39