banner333

banner309

GÜSEV’in Gümüşhane’ye kazandırdığı Turkuaz Koleji Açılıyor

Geçtiğimiz yıl Gümüşhaneli üniversite öğrencilerine 1 milyon TL’lik karşılıksız burs sağlayan GÜSEV’in Gümüşhane’ye kazandırdığı en büyük özel okul olan TURKUAZ KOLEJİ’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Gümüşhane 28.08.2015, 10:32 28.08.2015, 10:37
GÜSEV’in Gümüşhane’ye kazandırdığı Turkuaz Koleji Açılıyor
banner400
Mahmut Usta tesislerinde gazetecilere yönelik gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Gümüşhane Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (GÜSEV) Başkanı Vahit Olgun, Vakıf Mütevelli Heyeti Üyesi Aydın Delibaş, Turkuaz Koleji koordinatörü Ümit Uncu, mimar Merve Kullukçu, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü ve gazeteciler katıldı.

Toplantıda konuşan GÜSEV Başkanı Vahit Olgun, Gümüşhane’nin en büyük özel okulu olan ‘Turkuaz Koleji’nin kuruluş amaçlarını ve hedeflerini aktardı.

GÜMÜŞHANE’NİN EN BÜYÜK ÖZEL OKULU 

Gümüşhane’de 4 ay önce GÜSEV olarak yaptıkları istişare toplantısında vakıf olarak hedeflerinin okul olduğunu beyan ettiklerini ve bunun da şehirde büyük bir heyecan oluşturduğunu hatırlatan Olgun, GÜSEV’in ilk, Gümüşhane’nin en büyük özel okulu Turkuaz Koleji’nin 26 Ağustos 2015 tarihi itibariyle tüm resmi işlemlerini tamamladığını ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın teşvik programına girdiğini söyledi.

OKULA GİTMEK İSTEYEN ÖĞRENCİYE DEVLETİN TEŞVİK DESTEĞİ VAR

Tekke köyünde bulunan atıl durumdaki Cumhuriyet Yatılı Bölge Okulunu kiraladıklarını hızlı bir şekilde çalışmalara başlayarak okulu yeni eğitim-öğretim yılına hazır hale getirdiklerini ifade eden Olgun, okulun eski ve yeni halini sunu eşliğinde katılımcılara aktardı.

En iyisini yapmak için 15 yılını kolejlerde geçiren Gümüşhaneli hemşehrimiz Ümit Uncu’yu koordinatör olarak atadıklarını dile getiren Olgun, okulun Türkiye’nin en iyisi olması için uğraş verdiklerini belirterek, başlangıçtan bugüne kadar desteklerini esirgemeyen GÜSEV Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Akgül nezdinde GÜSEV’in tüm kademesindeki herkese teşekkür etti.

“SADECE EĞİTİMDE BAŞARILI DEĞİL, ERDEMLİ, AHLAKLI NESİL YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Sadece eğitimde başarılı olmak değil, erdemli, ahlaklı, ülkesi ve milletini dert edinen, Türkiye’yi dünyanın en modern ülkesi yapabilecek nesiller yetiştirmek istediklerini, iyi niyetle de bu yola çıktıklarını ifade eden Olgun, ticari bir amaç gütmediklerini, Gümüşhane’nin çocuklarını ana kucağından alıp, üniversite ocağına göndermek istediklerini söyledi.

“TÜRKİYE’NİN EN İYİ OKULUNU KURDUK”

Türkiye’nin en iyi okulunu kurduklarını ifade eden Olgun, “Okulumuzda içerisinde bakkal, fırın, berber, manav, muhtar, otel bulunan “Bizim Mahalle” isimli bir bölümümüz var. Yoğunlaştırılmış yabancı dil uygulamalarını öğrencilerimiz bu alanda yapacak. Aldığı dil eğitiminin pratiğini burada da yapacak. Kişisel gelişime katkı sağlayan ahşap, seramik, kil ve değerler eğitimi atölyelerimizde var. Buralarda öğrencilerimiz yemek ahlakından adabı muaşeret kurallarına kadar maneviyatı ön planda tutan değerler atölyemiz de var. 110 kişilik konferans salonu, ana sınıflarına özel bahçeler var. 3 öğün yemek vereceğiz. Günde 11 saati okulda geçirecek öğrencilerimiz. 8 saat ders, 2 saat etüt, 1 saat kişisel gelişim, sosyal aktivite ve kulüp programları ile geçirecek” diye konuştu.

“GÜSEV BURSLARI ARTARAK DEVAM EDECEK”

Bir gazetecinin “GÜSEV bursları devam edecek mi?” sorusunu da cevaplandıran Olgun, bursların aynı şekilde devam edeceğini, hatta bu yıl biraz daha artırmayı düşündüklerini söyledi.

“EŞDEĞER OKULLARIN FİYATLARI 20-25 BİN TL ARASINDA”

Okulun fiyatlarının 7-9 bin TL arasında olduğunu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından teşvik desteği de sağlanacağını ifade eden Olgun, ülke genelindeki eşdeğer okullarda fiyatların 20-25 bin TL arasında olduğunu hatırlattı.

Olgun son olarak okulun açılması sürecinde kendilerine destek olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı hemşehrimiz Fikri Işık’a, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’a, Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü camiasına ve Milli Eğitim Bakanlığına teşekkür etti.

ÇEVRE İLLERDEN OKULA TALEP VAR

Okulun duyulmasının ardından çevre illerden de talep aldıklarını, Gümüşhane’nin ilçelerinden öğrencilerinin bulunduğunu ifade eden Olgun, bir soru üzerine Turkuaz Kolejinin İlkokul Müdürünün Muharrem Aşkın, Ortaokul-Lise müdürünün de Mehrali Soydaş olduğunu aktardı.

Okulun koordinatörü Ümit Uncu ise yaptığı konuşmada günümüz çocuğunun iyi ve doğru tanınması gerektiğini artık bilgiye çok kolay ulaşabilen bir neslin var olduğunu söyledi.

“BU OKUL NİTELİKLİ İNSAN YETİŞTİRECEK, AHLAKLA KUŞATACAK, ERDEMLE YAPACAK”

Günümüzde en zor şeyin nitelikli, iyi yetişmiş insan bulmak olduğunu dile getiren Uncu, “Bu okul nitelikli insan yetiştirecek, ahlakla kuşatacak, erdemle yapacak. Hayatı okulun içine taşımaya gayret edeceğiz. Hayata dair pratikleri uygulayacak. Öğrencilerimizi tüketen değil, üreten insanlar yapacağız. 

“EĞİTİMDE GÜMÜŞHANE’NİN LOKOMOTİFİ OLACAĞIZ”

Keyifli ve verimli bir okul oluşturmaya çalıştıklarını kaydeden Uncu, zilsiz okulda saati bilen, sorumluluğu bilen, zamanını yönetebilen bir ekip yetiştireceklerini, uzun soluklu, gelenekleri oluşmaya başlayan bir kurum, örnek bir okul olacaklarını ve eğitimde Gümüşhane’nin lokomotifi olacaklarını söyledi.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11