banner333

banner309

Gürses, Romanov koyunlarının Gümüşhane’de yaşatılabileceğine dikkat çekti

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin geçtiğimiz pazartesi günü başlayan Ekim ayı toplantıları tamamlandı.

Gümüşhane 06.10.2017, 22:50 06.10.2017, 22:53
Gürses, Romanov koyunlarının Gümüşhane’de yaşatılabileceğine dikkat çekti
banner400

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Selahattin Kocaman’ın da katıldığı toplantıların son gününde 4 madde görüşülerek karara bağlandı.

İl Özel İdaresi’nin 2018 yılı performans planı Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken, meyve çeşitliliğinin geliştirilmesi hakkında verilen önerge Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna havale edildi.İl sınırların içerisindeki 15 köyde daha yerleşik alan ve civar tespiti konusu kabul edilirken, Tekke köyü sınırları içerisindeki imar değişikliği teklifi ise İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan MHP Grup Başkanı Mustafa Adil Gürses, yurtdışı ziyaretleri sırasında karşılaştığı tarım ve hayvancılık konularıyla ilgili bilgi verdi.

Zaman zaman balkanlar ve Kafkaslarda bir dizi ziyaret yaparken Gümüşhane’nin ekonomisine katkı sağlayacağını düşündüğü faaliyetleri incelediğini belirten Gürses, özellikle Romanov koyunlarının Gümüşhane’de yaşatılabileceğine dikkat çekti. Bu koyunların yaşadığı iklim yapısının Doğu Karadeniz iklim yapısına uygun olduğunu belirten Gürses, oldukça verimli olan bu ırk koyunların Gümüşhane’ye gelmesi için çalışma yapılmasını istedi.

Özellikle Ukrayna’dan getirdiği glütensiz un üretilen buğday çeşidini de tanıtan Gürses, bu türün Gümüşhane’de yetişebileceğini, aynı Kinoa bitkisi gibi çiftçiye yüksek gelir getiren farklı bir tür olabileceğinin altını çizdi.

Yorumlar (1)
Cemil Alemdar 6 yıl önce
Mükemmel olur.araştırma yapılıp denenebilir.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59