banner333

banner309

Gurbetçilerin Su İsyanı

Bir Günlük Turiste Verilen Değer, Yaz Boyu Köyde Olan Gurbetçiye Verilmiyor

Gümüşhane 28.08.2018, 12:19
Gurbetçilerin Su İsyanı
banner400

Yaz ayları ile birlikte gurbetçi akınının yaşandığı Gümüşhane’nin köylerinde içme suyu problemi vatandaşları canından bezdirdi.

Gümüşhane genelindeki tüm köyler, tarihlerinin en kalabalık günlerini yaşarken, yoğunluk nedeniyle birçok altyapı hizmetinde aksaklıklar meydana geldi. Kimi köylerde içme suyu sıkıntısı baş gösterirken, kimi köylerde çöp sorunu, kim köylerde de yollar yetersiz kaldı.

Özellikle belirli bir nüfus üzerinden hareketle yapılan içme suyu şebekelerinin ve depoların yetersiz kalmasına bir de bahçe sulama ihtiyacı eklenince vatandaşlar içecek bir bardak su bulmakta ciddi sorunlar yaşadı.

Konu ile ilgili gazetemize başvuran Kürtün ilçesi Gündoğdu köyü nüfusuna kayıtlı Hüseyin Özkan, tüm köylerde yaşanılan bu durum hakkında yetkilileri duyarlı olmaya davet etti.

“Tatilimiz Zehir Oluyor”

Kendisinin İstanbul Küçükçekmece’de yaşadığını ve her yıl 20-25 günlük tatili için Gümüşhane’ye geldiğini kay 45 yaşındaki Özkan, “Her yıl sılaya kavuşacağımız günün hayaliyle çalışıyor, izine çıktığımızda çoluğumuzu çocuğumuzu alıp doğup büyüdüğümüz köylerimize geliyoruz. Bu yıl da Ağustos’un 10’u gibi memleketime geldim. Yıl boyu özlemini çektiğim topraklarıma kavuştum ancak basit önlemlerle, küçük yatırımlarla çözüme kavuşturulacak şeyler yüzünden maalesef tatilimiz zehir oluyor. Bunların başında da su sorunu geliyor” dedi.

“Gün Boyu Bir Damla Su Akmıyor”

Köyde bulunduğu 15 günlük zaman içerisinde adeta içecek bir bardak su bulmakta zorlandıklarını dile getiren Özkan, “Gün boyu musluklardan bir damla su akmıyor. Gece saat 12.00-01.00 olduğunda birkaç damla su geliyor. Onu da bidonlara doldurup kullanıyoruz. Banyo yapamıyoruz, abdest alamıyoruz, çamaşır yıkatamıyoruz. Kısacası memleketimizi sevmemizin, sılayı unutamamayışımızın adeta cezasını çekiyoruz. Sesimizin duyulmasını, bu konuda hassasiyetle hareket edilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

“Turist İçin Göbek Çatlatıyor, Gurbetçileri Görmüyoruz”

Kendi insanını memleketine gelmekten bıktıran bir anlayışın turisti Gümüşhane’ye getiremeyeceğine vurgu yapan Özkan, “Gümüşhane’nin en önemli turizm potansiyeli il dışında ve hatta yurt dışında yaşayan Gümüşhanelilerdir. Yapılan turizm yatırımları ilimize bu noktada çok önemli bir avantaj sağlamaktadır. Gümüşhanelinin başka illere imreneceği hiçbir şeyi yoktur. Tur otobüslerini bir gün konaklatmak için göbeğimizi çatlatıyoruz ancak tüm yaz tatilini köylerinde geçiren, dışarıda kazandığını memleketinde harcayan gurbetçiler için yeterli politikaları üretmiyoruz” şeklinde konuştu.

“Tatil Yapmıyoruz, Çile Çekiyoruz”

Su problemi olan bir yerde huzurun olamayacağına dikkat çeken Özkan, “Tatil yapmıyoruz, çile çekiyoruz. Su yüzünden eşimizle dostumuzla kötü oluyoruz. Bu tür sorunlar yüzünden memleketimizden soğuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (2)
İsimsiz 6 yıl önce
Helal olsun gurbetçi kardeşime bu şekil paylaşımlar çok olması lazım yoksa muhtarlarla olacak iş değil çevre illerin kullandığı yaylalar olacak ki hizmet gitsin asfaltsız yol kanalizyonsuz susuz köy kalmayacak diyorlar koylerin sorunlarını sadece seçim zamanı dinliyorlar
yusuf sadık 6 yıl önce
zi̇ya hoca 06.2018 perşembe günü saat:12.00 de yapacaği basin toplantisinda kör noktalari aydinlatacaktir.. sezgi̇n gi̇bi̇spor ve gönül adamlarina her zaman ihti̇yacimiz olacaktir lütfen değerleri̇mi̇zi̇ harcamayalim.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48