banner333

banner309

Gümüştaş Madencilik A.Ş. ve Çimento Fabrikasına Ziyaret

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, beraberinde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Taş ve Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Selçuk Oral ile birlikte Gümüştaş Madencilik A.Ş. İşletmesi Müdürü Korhan Çubukçu ve Gümüşhane Çimento Fabrikası Müdürü Ramazan Akdan’a iş ve işbirliği ziyaretinde bulundu.

Gümüşhane 13.12.2016, 21:30
Gümüştaş Madencilik A.Ş. ve Çimento Fabrikasına Ziyaret
banner400

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan; 
“Maden ve maden çıkarmayla ilgili istihdama yönelik kursları önemsiyoruz. Sayın Valimizin de istihdama yönelik bu tür kursların yaygınlaştırılarak açılması yönünde emirleri var. İlimizdeki işletmelerin istihdama yönelik kurs talepleri, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da titizlikle yerine getirilecektir.

“Meslek Lisesi Memleket Meselesi” projesinin düşüncesinden hareketle, yapılan ziyaretlerde ilimiz için önemli bir potansiyel teşkil eden maden sektörü ve ağır sanayinin okullarımız müfredatına girmesi için çalışmalar başlatılmıştır. İlimizin önde gelen kuruluşlarıyla protokol çalışmaları yaparak sektörün beklentilerini karşılayacak ara eleman yetiştirmek için okullarda seçmeli dersler planlanacaktır. Bu işbirlikleri neticesinde öğrenciler, kendi eğitim alanları ile ilgili güncel gelişmeleri yerinde görme ve uygulama imkânı bulacaklardır. Diğer taraftan gerek iletişim kanallarıyla gerekse sanayi kuruluşlarının okullardaki seminer ve kongre çalışmaları ile kendi birikim ve deneyimleri, öğrencilere kaynağından hızlı bir şekilde ulaştırılacak, son aşamada ise meslek liselerinden mezun olan öğrenciler söz konusu sanayi kuruluşları bünyesinde istihdam edilecektir. Böylece hem sektörün donanımlı ara eleman sorunu çözüme kavuşacak hem de meslek lisesi mezunu gençler sektöre entegre olup çalışabilecek donanım ve özgüvene sahip olacak.” dedi.

Gümüştaş Madencilik A.Ş. İşletmesi Müdürü Korhan Çubukçu; “İşletmemizin ihtiyaç duyduğu; Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Kazı, Tahkimat ve Söküm İşleri Kursu, Cevher Hazırlama ve Zenginleştirme Sabit Tesis Operatörlüğü ve Bakımcılığı Kursu, Sondajcılık Kursu, Kaynakçı Kursu Halk Eğitim Merkezimiz ile işbirliği halinde açılmıştır. Bu kurslarda başarılı olan kursiyerlerle işletmemizin nitelikli personel ihtiyacı karşılanmıştır.” dedi.

Gümüşhane Çimento Fabrikasındaki ziyaretinde ise Doğan; “İstihdama yönelik olarak işbirliği halinde yapabileceğimiz faaliyetleri görüşmek istedik. Özellikle personelin eğitimi ile ilgili kurslar Halk Eğitim Müdürlüğümüz tarafından açılacaktır. Ortak bir çalışmayla bu konudaki ihtiyaçları belirleyeceğiz.” dedi.

Gümüşhane Çimento Fabrikası Müdürü Ramazan Akdan; “Bugüne kadar Halk Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği halinde; işletmemizin ihtiyaç duyduğu Çimento Mekanik Bakımcı Kursu, Çimento Üretim Operatörlüğü Kursu, Çimento Laboratuvar Görevlisi Kursu açılmıştır. Bu kurslarda 74 kursiyer başarılı olarak, nitelikli eleman vasfıyla istihdama sunulmuştur.” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11