banner333

banner309

Gümüşhane’ye 37 Milyon TL’lik 22 Tesis

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI PROF. DR. VEYSEL EROĞLU GÜMÜŞHANE’DE 37 MİLYON TL YATIRIM BEDELLİ 22 ADET TESİSİN TEMELİNİ ATACAK VE AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRECEK…

Gümüşhane 01.10.2015, 14:06 01.10.2015, 14:10
Gümüşhane’ye 37 Milyon TL’lik 22 Tesis
banner400
 PROF. DR. VEYSEL EROĞLU 85 MİLYON TL TUTARINDAKİ 14 MÜJDE İLE GÜMÜŞHANE’YE GİDİYOR…

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Gümüşhane’de tesis edilen toplam  22 tesisten 13 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek, 9 adet tesisin ise temelini atacak. Açılışı gerçekleştirilecek tesislerin 4 adedi Orman Genel Müdürlüğü, 2 adedi Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ve 7 adedi de Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Gümüşhane’ye kazandırılacak. Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 7 adet tesisin ve DKMP Genel Müdürlüğü’ne ait 2 adet tesisin de temelini atacak.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 3 Ekim Cumartesi günü saat 10.30’da Kelkit İlçesi Eski Cami Mahallesi Eski Cami Yanı’nda düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 37 milyon TL yatırım bedelli 22 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.
 Ayrıca Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu programı çerçevesinde Gümüşhane’ye yapılması planlanan 85 milyon TL yatırım bedeline sahip 14 müjdeyi de açıklayacak.

Gümüşhane’ye 37 Milyon TL’lik 22 Tesis

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Şiran Kırıntı Göleti, Şiran Akbulak Göleti, Kelkit Bulak Göleti, Kelkit Özlüce Göleti ile 3 adet taşkın koruma tesisinin temellerini atacak. Ayrıca, Prof. Dr. Veysel Eroğlu Limni Gölü Tabiat Parkı ile Artabel Gölleri Tabiat Parkı’na ait yardımcı bina ve tesislerinin de temellerini atacak.
Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde Orman Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan 4 adet tesis ile DKMP Genel Müdürlüğü’nce tamamlanan 2 adet tesisin de açılışını yapacak. Ayrıca, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanan 7 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu’nun da açılışını gerçekleştirecek.
Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 22 tesisin maliyeti ise 37 milyon TL.


Gümüşhane’nin Münbit Toprakları Suya Kavuşuyor

Temeli atılacak Şiran Kırıntı Göleti, Şiran Akbulak Göleti, Kelkit Bulak Göleti ve Kelkit Özlüce Göletleri ile toplam 14 bin 530 dekar zirai alan suya kavuşacak. Böylece Gümüşhane’nin münbit topraklarına bereket katılacak. Ayrıca, 3 yerleşim yeri de taşkın zararlarından korunacak.


Gümüşhane’de Hava Durumu Anlık Ölçülecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından açılışı yapılacak 7 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ)’ nun 3 adedi il merkezinde, 3 adedi Kürtün’de ve 1 adedi de Kelkit’te hizmete alınacak.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu hizmete alacakları OMGİ’lerde ölçülen anlık hava durumu bilgilerini vatandaşların hizmetine sunacaklarını kaydederek “Bu bilgilerden tahminlerin hazırlanması, tahmin tutarlılıklarının artırılması ve yapılan tahminlerin doğrulanması, başta iklim ve iklim değişikliği olmak üzere birçok araştırma faaliyetinin gerçekleştirilmesi, çeşitli sektörlerin ihtiyaç duyduğu meteorolojik ürün ve hizmetlerin hazırlanması çalışmalarında faydalanılacak” ifadelerini kullandı.


Gümüşhane’ye Son 2 Yılda 71 Müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 15 Eylül 2013 ve 15 Şubat 2015 tarihlerinde Gümüşhanelilere verdiği 424 Milyon TL’lik 57 müjdeye ilave olarak 85 milyon TL yatırım bedeline sahip 14 müjde daha verecek. Böylece son 2 yılda Gümüşhanelilere 71 müjde verilmiş olacak.
Müjdeler arasında sulama tesisleri, dere ıslahları, Limni Gölü Tabiat Parkı ile Artabel Gölleri Tabiat Parklarının yol, otopark yapımı ve alan düzenlemelerinin yapılması ve 2 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu’nun kurulması yer alıyor.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46