banner333

banner309

Gümüşhanevi Sempozyumu 3-5 Ekim Tarihlerinde

Gümüşhane Valisi Dr.Yusuf Mayda, Gümüşhane Üniversitesi ile ortaklaşa düzenleyecekleri Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Sempozyumunun 3-5 Ekim tarihlerinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Gümüşhane 10.09.2013, 08:53
Gümüşhanevi Sempozyumu 3-5 Ekim Tarihlerinde
banner400
 Konuyla ilgili bir açıklama yapan Vali Mayda, Gümüşhaneli büyük din alimi Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi hazretlerinin gerek ülkede gerekse tüm dünyada tanınan, dini ve kültürel anlamda büyük hizmetleri olan büyük bir zat olduğunu belirterek, "Bu anlamda Gümüşhane Üniversitesi ile işbirliği içerisinde 3-5 Ekim tarihleri arasında Uluslararası Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Sempozyumu düzenleyeceğiz. Gümüşhanevi hazretleri her yönüyle bu sempozyumda incelenecek ve sonuçta bir kitap halinde yayınlanacaktır." dedi.


Gümüşhanevi hazretlerinin 
Gümüşhane'de dünyaya geldiğini, 5 yaşında hafızlık mertebesini kazandığını, daha sonra dini ilimleri tahsil ederek 10 yaşından itibaren Gümüşhane'den ayrıldığını hatırlatan Vali Mayda, "Trabzon ve İstanbul başta olmak üzere ülkenin değişik yerlerinde çalışmış ve bu anlamda kültürel katkıda bulunmuştur. Ancak 10 yaşında ayrılmış olmakla birlikte Gümüşhanevi, Gümüşhane ile irtibatını hiçbir zaman kesmemiştir. Bu anlamda Gümüşhanevi mahlasını ısrarla kullanmış olması ve tüm dünyada böyle tanınması onun doğduğu yere bir vefa duygusunu göz önüne çıkarmaktadır." diye konuştu.

Gümüşhaneliler olarak Gümüşhanevi'nin hem Gümüşhane'de hem de ülkede her yönüyle daha iyi tanınmasını sağlamak amacıyla düzenlenen sempozyumlar yanında doğduğu evin tespit edilmesi ve bu anlamda da değerlendirilerek kültüre kazandırılmasına yönelik bir çalışma içerisine girdiklerini dile getiren Vali Mayda, "Arkadaşlarımız Emirler semti olarak bilinen yerde onun doğduğu ve yetiştiği alanları ve evi tespit etmekte. Önümüzdeki tarihlerde elde edilen sonuçlara göre bir değerlendirme yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39