banner333

banner309

Gümüşhane’nin Yeni Valisi Okay Memiş Görevine Başladı

Son Valiler Kararnamesi ile Gümüşhane Valiliği görevine atanan Okay Memiş, bugün yeni görevine başladı.

Gümüşhane 17.06.2016, 13:43 17.06.2016, 13:44
Gümüşhane’nin Yeni Valisi Okay Memiş Görevine Başladı
banner400
Hükümet Konağı önünde kendisini karşılayan protokol üyeleriyle tek tek tanışarak hasbihal eden Vali Memiş, daha sonra makamında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“OTURMAYACAĞIZ, YÜRÜYECEĞİZ, YÜRÜMEK YETMEYECEK KOŞACAĞIZ”

Gümüşhane’ye hep birlikte hizmet edeceklerini ve çalışacaklarını kaydeden Vali Memiş, “Kalbimiz Gümüşhane için atacak. Gümüşhane’nin kaderi bizim kaderimiz. Bende bu coğrafyanın insanıyım. Sayın Bakanımız Fikri Işık’ın Başdanışmanı iken Gümüşhane’ye 2-3 kez geldik. Dolayısıyla bildiğimiz bir coğrafya. Bütün mesaimiz, 24 saatimiz Gümüşhane için olacak. Oturmayacağız, yürüyeceğiz, yürümek yetmeyecek koşacağız. Gençliğimizle, dinamizmimizle Gümüşhane için çaba sarf edeceğiz. Bunu yaparken modern kamu yönetimi anlayışla, iyi yönetişimle hareket edeceğiz. Hep istişare ile hareket edeceğiz. Somut projelerle, ayakları yere sağlam basan projelerle uğraşacağız. İnşallah ‘Vali bey bunu söyledin ama ortada ne fol var ne yumurta demeyeceksiniz’ arkadaşlar” dedi.

“GÜMÜŞHANE’Yİ GÜZELLİKLERİYLE ANACAĞIZ”

Geçtiğimiz günlerde Torul ilçesi yakınlarında meydana gelen terör saldırısında 2 askerin şehit olduğunu anımsatan Vali Memiş, “Gümüşhanemizin eğitimi, sağlığı, sosyal güvenliği, asayişi çok önemli. Geçenlerde iki şehit verdik. 2 yavrumuzu, vatan evladımızı kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyorum. Ve onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Jandarma teşkilatımıza da başsağlığı diliyorum. Gümüşhane’yi terörle değil, güzellikleriyle anacağız. Pestiliyle, kömesiyle zaten anıyoruz ama diğer güzellikleriyle de inşallah anacağız. Gümüşhane’yi butik bir kent haline getirmek için Belediye Başkanımız yapacak bizler de Milletvekillerimizle birlikte destek olacağız” diye konuştu.

Terörün üstesinden vatandaşların desteği ile kısa süre içerisinde gelineceğini altını çizen Vali Mamiş, “Burada herkesin desteğine ihtiyacımız var. Vatandaşımız bize destek verecek, askerimiz, emniyetimiz 24 saat bu işle vaziyet edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“GÜMÜŞHANE MANEVİ ŞAHSİYETLERİYLE DE ÖNE ÇIKAN BİR ŞEHİR”

Gümüşhane’nin manevi şahsiyetleriyle de öne çıkan bir şehir olduğunu, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi gibi milli, yerli ve manevi bir önderin kendilerine ayrı bir ışık tutacağını dile getiren Vali Memiş, “Yönetim anlayışımız Anayasamızın temel nitelikleriyle uygun bir yönetim anlayışı olacak. Bunu çok önemsiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde bize hedef olarak belirlediği 2023 hedeflerine ulaşma noktasında Gümüşhane olacak elimizden ne geliyorsa hep beraber yerine getireceğiz. Allah’a şükrolsun ki son 14 yılda hükümetlerimiz dağların arkasında yaşayan insanların sesini daha fazla duydu. Her taraf şantiye halinde. Bunların hepsini takip ederek kısa süre içerisinde bitireceğiz. Bölünmüş yollarımızı, karayolları, DSİ’nin bütün yatırımlarını takip edeceğiz ve kısa sürede bitirilmesi için gereken gayretleri göstereceğiz” dedi.

“HER YOKSUNLUKTAN FIRSATLAR ÇIKARACAĞIZ”

Valilik görevini devraldığı Yücel Yavuz’a da 2 yıl boyunca Gümüşhane’ye yaptığı hizmetler için teşekkür eden Vali Memiş, “Gümüşhane’nin kadrosunu biliyorum. Gümüşhane halkına inanıyorum. Gümüşhane özgül ağırlığı olan bir vilayet. 150 bin toplam nüfusumuzla Türkiye’de 77.sıradayız. Ancak ülke genelinde en az 500-600 bin hemşehrisi var. Bu bizim için çok önemli bir potansiyel. Onları Gümüşhane’ye davet ediyoruz. Onlarla sürekli irtibat halinde olacağız. Hem burada yaşayan bizler hem de Gümüşhane dışında yaşayan hemşehrilerimizle biz büyük bir aileyiz. Onların bu varlığı bize ayrı bir dinamizm katacak. Çok güzel bir coğrafya burası. Her yoksunluktan fırsatlar çıkaracağız. Avrupa’nın Gümüşhane gibi birçok kenti binlerce, onbinlerce turist ağırlıyor. Bunu başaracağız inşallah” ifadelerini kullandı.

“TURİZM VE ORGANİK TARIM ÜZERİNE YOĞUNLAŞACAĞIZ”

Turizm ve organik tarım üzerine hareket edeceklerini ifade eden Vali Memiş, “Dersime çalıştım. 2 eksende hareket edeceğiz. Birincisi turizm. Kültür ve doğa turizmi üzerine biraz yoğunlaşacağız. Birde Kelkit vadisinin nimetlerinden faydalanacağız ve orayı Türkiye’nin organik tarım merkezi haline getireceğiz. Sayın Milletvekillerimizin, Bakanlarımız, Hükümetimizin destekleriyle bu alanlara yoğunlaşacağız. Kalbimiz Gümüşhane için atacak” dedi.

Vali Memiş, şöyle konuştu: “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Başbakanımıza, Bakanlar Kurulu’nun çok değerli üyelerine, İçişleri Bakanımız Sayın Efkan Ala’ya ve özellikle 2 yıl birlikte görev yapmaktan büyük onur duyduğum, Gümüşhane’nin yetiştirdiği çok önemli bir değer olan, Gümüşhane’nin evladı Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık’a şükranlarımı arzediyorum”



Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11