banner333

banner309

Gümüşhane'nin Spor Yatırımları

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Gümüşhane'de gençliğe ve spora yapılan çalışmaların gurur verici olduğunu fakat yeterli görmedikleri için sürekli olarak artırılmasını istediklerini söyledi.

Gümüşhane 04.12.2013, 13:54 04.12.2013, 13:56
Gümüşhane'nin Spor Yatırımları
banner400
 Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 2010-2013 yılları arasında yaptığı yatırımlar ve planlanan yatırımları düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.


Tarihi Balyemez Konağında düzenlenen toplantıya Vali Dr. 
Yusuf Mayda, Vali Yardımcısı Vekili ve Torul Kaymakamı Recai Karal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, Çevre ve Şehircilik Müdürü Cemil Bayram, Atıcılık Federasyonu İl Temsilcisi Ercan Çimen, Bilek Güreşi İl Temsilcisi Atilla Sait Özdamar ve milli sporcular katıldı.

"GENÇLİĞİ OLABİLDİĞİNCE SPORA SEVK ETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Sporcu ve katılımcılarla birlikte kahvaltı yaptıktan sonra yapılan ve planlanan hizmetlerle ilgili sunumu izleyen Vali Mayda, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada gençliği olabildiğince spora sevk etmeye çalıştıklarını söyledi.

"22 MİLLİ SPORCUMUZ VAR"

"Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" anlayışıyla spor yapan gençlerin akademik anlamda da başarılı olacaklarına ve güzel hizmetler üreteceklerine inandıklarını söyleyen Vali Mayda, "Fiziki mekan açısından fena bir durum yok. Özellikle spor salonları ve semt sahaları yönüyle güzel çalışmalar yapılmış. Hem futbolda hem de voleybolda takım sporları açısından iyi durumdayız. İlave gayretlerle daha iyi duruma geleceğimize inanıyorum. Gerek takım sporları gerekse bireysel sporlarda güzel bir tablomuz söz konusu. İl çapında 22 milli sporcumuz var. ve bunlar gerçekten ilimizi güzel bir şekilde temsil ediyorlar." dedi.

"SPORCULAR İÇİN SPONSOR BULUNACAK"

Elde edilen sportif başarıların hem sürdürülmesi hem de artırılması noktasında bir dizi çalışmalar yaptıklarını dile getiren Vali Mayda, önümüzdeki günlerde sporcuları maddi anlamda rahatlatacak olan sponsor konusuyla ilgili yapacakları çalışması şöyle açıkladı: "Her sporcumuzu bir işadamına veya sponsora emanet edeceğiz. Masraflarının karşılanmasında o sponsorumuz o sporcuya ciddi destekler sağlayacak. Birebir eşleşme yapacağız. ve sporcumuzdan da başarı isteyeceğiz. Onu da önümüzdeki günlerde netleşince sporcularımıza da müjdeyi veririz inşallah. Bu gençlerimiz bir Avrupa şampiyonasına, bir dünya şampiyonasına gideceği zaman uçak bileti veya konaklama masrafı gibi bir kaygısı olmasın istiyoruz. Tek kaygısı iyi bir şekilde çalışmak ve sonuca hedeflenmek olmalı. Bu yönüyle sporcularımızın arkasında olduğumuzu biz ifade ediyoruz. Kamu katkılarının yanında özel sektör katkılarını da inşallah sağlamış oluruz."

SÜLEYMANİYE KAYAK MERKEZİNİN SON DURUMU

Vali Mayda, kent merkezindeki Süleymaniye Kış Sporları Merkezi ile ilgili gelinen son durumu da paylaştı. Süleymaniye'nin hem ilin turizmine katkıda bulunması yönüyle hem de kış sporlarına takviye yönüyle büyük önem taşıdığını ifade eden Vali Mayda, "Kayak sporlarında alternatifin fazla olması isteniyor. Bir hafta bir merkezde çalıştıktan sonra bir hafta da başka merkezde çalışmak istiyorlar. Bu noktada Zigana ile Süleymaniye bu anlamda birbirini destekleyecek ve takviye edecek. Süleymaniye konusunda iddialı bir çalışmamız olacak. Oranın imar planı ile ilgili çalışmalarımızda son noktaya gelindi. Sadece iki bakanlık arasındaki yetkinin netleşmesi söz konusu. O olduktan sonra da planımız onaylanıp Trabzon'da ki kuruldan da çıktıktan sonra hem kış sporları merkezimiz hem de SüleymaniyeMahallesinin imara açılması ve turizme kazandırılması gerçekleşmiş olacak." dedi.

Program milli sporculara hediyelerinin takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11