banner333

banner309

Gümüşhaneliler piknikte buluştu

Eskişehir’deki Gümüşhaneliler Derneği üyeleri, İş Adamı Mustafa Darcan’ın daveti üzerine piknikte bir araya geldiler.

Gümüşhane 20.08.2017, 18:45 21.08.2017, 08:45
Gümüşhaneliler piknikte buluştu
banner400

Eskişehir’deki Gümüşhaneliler Derneği üyeleri, İş Adamı  Mustafa Darcan’ın daveti üzerine  piknikte bir araya geldiler.

Mihalıççık İlçesine bağlı doğal tabiat parkı ve mesire yeri olan Çatacık Ormanlarında düzenlenen pikniğe Eskişehir’deki Gümüşhaneliler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Uğur Yücel, derneğin onur kurulu üyesi hemşehri Mustafa Darcan’ın  davetine üyeler adına şükranlarını sunduğunu belirterek, “Bugün burada hiç tanımadığımız hemşerilerimizle buluşuyoruz kucaklaşıyoruz. Özlem gideriyoruz. Onlarla tanışıyoruz. Adeta köklerimizle bir araya geliyoruz. Eskişehir’de genelinde yaşayan Gümüşhaneli hemşehrilerimizin derneğimiz çatısı altında her geçen gün sayılarının arttığını görüyoruz. Aramıza yeni katılan dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Tepebaşı Belediyemize vermiş olduğu ulaşım desteği için şükranlarımızı sunuyoruz. Her zaman birliğimiz daim olsun ki ülkemizinde birliği de payidar olsun” dedi.

Dedesinin 200 yıl önce Gümüşhanenin Aktutan Köyünden gelerek Mihalıççık İlçesinde çalışmaya başladığını bir daha geri dönmediğini anlatan İş adamı Mustafa Darcan konuşmasında şunları söyledi:

”Bugün çok değerli hemşerilerimizle birlikte Darcanlar ailesi olarak tanışma ve kaynaşma pikniği düzenliyoruz. Bizlerin kökleri Gümüşhane’ye gidiyor. Dedem Aktutan Köyünden Elemanoğullarındandır.  Ancak biz bir sefer köyümüze akrabalarımızı görmek için gidebildik. Rahmetli dedem ve babam hep geçmişten bize anlatırdı. Gümüşhaneli olduğumuzu her fırsatta söyledik. Hatta bu bölgede bizlere lazlar derler. Bugün burada çok geniş bir Darcanlar sülalesi var. Hepimiz siz kıymetli hemşerilerimizi  bağrımıza basıyoruz. Hoş geldiniz.Sefalar getirdiniz. “

Ülkemizin dört bir yanına helal kazanç için dağılan Gümüşhaneli hemşerilerle bir arada bulunmaktan çok mutlu olduklarını söyleyen Dernek Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan; “Mustafa Darcan ağabeyle ilk Eskişehir’e geldiğim 2004 yılında tanıştım.O zamanlar Mahmudiye İlçesi İl Genel Meclisi Üyesiydi.Bende Köy Hizmetlerinde görevliydim. Gümüşhaneli olduğumu öğrenince yanımıza geldi.Bizimle tanıştı. Kendisinin de aslen Gümüşhaneli olduğunu ifade etti. O zamandan bu vakte kadar abi kardeş gibi beraberiz. Yolumuz Mahmudiyeye düşse mutlaka ziyaretine giderim. Kendisi hemşeri canlıdır. Her faaliyetimize Mahmudiye’den ailece koşarak gelir. Bizde bugün onun bu davetine koşarak geldik. Ailesine çok teşekkür ediyorum. Özünü ve köklerini hiç bir zaman unutmadığı için” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11