banner333

banner309

Gümüşhaneli Umutcan, Ezan Okuma Yarışmasında Türkiye 2.si Oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından finali Gaziantep'te gerçekleştirilen Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nda yarışmaya Gümüşhane'den katılan Umutcan Doğan 2. Oldu

Gümüşhane 07.08.2017, 09:06 07.08.2017, 13:22
Gümüşhaneli Umutcan, Ezan Okuma Yarışmasında Türkiye 2.si Oldu
banner400

Kendi bölgelerinde birinci seçilen din görevlileri, Gaziantep İl Müftülüğü tarafından oluşturulan jüri önünde ezan okuyarak maharetlerini sergiledi. 
 
Merkez Ulu Cami'de gerçekleştirilen yarışmaya Afyonkarahisar, Bayburt, Çorum, Edirne, Elazığ, Iğdır İstanbul, Karabük, Karaman ve Kayseri Gümüşhane illerinden katılan yarışmacılar jürinin gözetiminde saba, uşşak, rast, segâh ve hicaz makamlarıyla ezanı okudular.  10 bölgeden birincilerin katıldığı yarışma Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda konuşan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, yarışmaya giren bütün yarışmacıları tebrik ederek, böyle güzel bir programa ev sahipliği yapmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.
 
Müftü Ahmet Çelik ise yaptığı konuşmada, ezanın her gün okunduğu için öneminin farkına varılamadığını ve 15 Temmuz'da ezan ve salaların halkın sokağa çıkmasında en önemli direnç alanlarından biri olduğunu söyledi.


Çelik, yarışmaya 10 bölgeden 10 yarışmacının katıldığını belirterek, şöyle konuştu: "Ezanlar darbe durduran haykırışlarımızdır, çığlıklarımızdır ve sesimizdir." dedi.

Yarışmada İstanbul'dan Mustafa Alp Hayta birinci, Gümüşhane'den Umutcan Doğan ikinci, Edirne'den Adlen Mızga ise üçüncü oldu. Umutcan Doğan Şiranlı olup, Gümüşhane İli Kemaliye Merkez Cami Vekil Müezzin Kayyimi görevini yürütüyor.
 
İkinci olan Umutcan Doğan yaptığı açıklamada; Böyle bir yarışmaya katıldığı için çok mutlu olduğunu, yarışmaya iyi hazırlandığını ve ikinci olmanın sevincini yaşadığını belirtti.
 
Gümüşhane'den katılan Umutcan Doğan'ın  Final için Gaziantep'te  Gümüşhane'yi temsil etmesine rağmen Müftülükten  hiçbir yetkilinin yanında olmaması Türkiye ikincisi olan Umutcan Doğan'a buruk bir sevinç yaşattı.
 Yarışmanın finaline, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, protokol üyeleri ve davetliler ile vatandaşlar katıldı.

 
HABER: (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Kaynak: Haber Kelkit
Yorumlar (1)
Ahmet OSMA 7 yıl önce
eeeeee, ne i̇mi̇şşşşşşşşşş. kelki̇t teki̇ yarişmada bi̇rtakim ayak oyunlariyla umut umuzu eleyenler , hakkimizi helal etmi̇yoruz si̇ze... tepeden tirnağa kadar haram olsun.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38