banner333

banner309

Gümüşhaneli televizyon tamircisi 43 yıldır takım elbiseyle çalışıyor.

Gümüşhaneli televizyon tamircisi 43 yıldır takım elbiseyle çalışıyor.

Gümüşhane 22.04.2017, 19:30 22.04.2017, 19:32
Gümüşhaneli televizyon tamircisi 43 yıldır takım elbiseyle çalışıyor.
banner400

Gümüşhane’nin ilk televizyon tamircilerinden Nihat Uğur (61), kendi işyerini açtığı 43 yıldan beri sürekli takım elbiseyle çalışıyor.

Merkeze bağlı Dörtkonak köyünde doğan, ilkokulu köyünde, ortaokulu da Gümüşhane’de bitirdikten sonra Endüstri Meslek Lisesinde iken okulu terk eden Uğur, babasının tamirlerinden esinlenerek kendisi de tamirciliğe başladı.

O dönem Gümüşhane’de televizyon olmadığı için radyo tamircisi olarak 49 yıl önce başladığı mesleğinde 6 yıl sonra kendi dükkanını açan Uğur, o tarihten bugüne işine hergün takım elbiseyle, günlük traş olarak gidiyor.

Kişisel bakımına önem göstermesiyle bilinen Uğur, bu işi yaparak 5 çocuğunu büyütüp üniversitelerde okuttuktan sonra 2 oğluyla birlikte halen televizyon tamirciliği yapıyor ve ömrü yettiği kadar bu işi yapacağını söylüyor.

“Bugüne kadar hiçbir müşterimle münakaşam olmamıştır”

Karşıyaka Mahallesinde ki tamirhanesinde zevkle yudumladığı çayını içerek televizyon tamirine devam eden Uğur, 1974 yılında kendi dükkanını açtığı zaman Gümüşhane’de kendisinin haricinde bir radyo tamircisinin daha olduğunu hatırlatarak, “O zaman radyocu olarak başlamıştım işe. 1982-83 yıllarında televizyon piyasa sürüldüğünde başladım ve halen devam ediyorum. Allah’a şükür işlerimiz iyi. Bugüne kadar hiçbir müşterimle münakaşam olmamıştır. Tamamen hoşgörüyle yaklaşmışımdır” dedi.

“Şık giyinmek benim için hobi”

43 yıldır takım elbisesiyle çalıştığını ve bunu da müşteri memnuniyeti için yaptığını hatta şık giyinmesinin kendisi için hobi olduğunu kaydeden Uğur, “Beni hiçbir zaman işçi olarak görmediler. Niye böyle çalışıyorsun diye çok soran oldu. Bu durum benim için bir hobi. Bazı müşterilerim ben burada televizyon tamir ederken işçi misin patron musun sorusunu yöneltiyorlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (1)
mevlüt nas 7 yıl önce
bu mesleğin hakkını verememektir mesleğe saygısızlıktır iş önlüğünü giymeyenden sanatkar olmaz.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38