banner333

banner309

Gümüşhane'deki Dernekler Fedarasyon Kuruyor

Gümüşhane kent merkezinde bulunan derneklerin federasyon çatısı altında buluşması için ilk toplantı gerçekleştirildi.

Gümüşhane 22.04.2014, 09:02 25.04.2014, 22:47
Gümüşhane'deki Dernekler Fedarasyon Kuruyor
banner400
Gümüşhane kent merkezinde bulunan derneklerin federasyon çatısı altında buluşması için ilk toplantı gerçekleştirildi.


İl merkezinde faaliyet gösteren 9 dernek başkanı Altın Köyler Derneğinde bir araya gelerek ilk toplantıyı gerçekleştirdi.


Toplantıya Gümüşhaneli Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Leyla Bostancı, İkisu Tarsun Artabel Vadisi Köyleri Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Taceddin Üçel, Yağmurdere Vadisi Köyleri Derneği Başkanı Mustafa Gürbüz, Birleşen Altın Köyler Derneği Başkanı Engin Çelik, Erzurumlular Derneği Başkanı Hüseyin Kaya, Esenyurt Derneği Başkanı Köksal Ceylan, Kabaköy Derneği Başkanı Bahri Çelik, Dörtkonak Derneği Başkanı Turgay Ergin, Aktutan Köyü Derneği Başkanı Ulvi Sait Uzunosmanoğlu katıldı.


Toplantının ardından yapılan açıklamada kurulması planlanan federasyonun amaçları şöyle sıralandı: Dernekler arasında dayanışma kurulması yönünde çalışmalar yapmak, var olana katkı sağlamak, Türkiye’nin her tarafında kurulmuş ve kurulacak olan Gümüşhane Derneklerin oluşturduğu toplulukla; Gümüşhane ’nin geçmişte yaşanmış ve unutulmaya yüz tutan gelenek ve görenekleriyle birlikte, bugün var olan kültürünün tanıtımı, benimsenmesi ve yaşatılması için; üye derneklerle birlikte Türkiye’nin hemen her tarafında bulunan Gümüşhane Derneklerle de ilişkiler kurarak ülke düzeyinde etkinliklerde bulunmak, kültürel yayınların derlenmesi, arşiv oluşturulması, yeni kültür eserlerinin yayımlanmasını sağlamak ve kendi adına dergi çıkarmak. Gümüşhane Dernekler Federasyonu ismi altında web sitesi yoluyla yurt içi yurt dışından isteyen herkesin “Gümüşhane Birliği Arşivi”ne “Federasyonun Etkinliklerine” Güncel Haberlere ulaşmasını, Federasyona üye olsun olmasın bütün Gümüşhane Derneklerin ve hemşirelerin bu site aracılığı ile elektronik ortamda haberleşmesini sağlamak. Ulusal benliğimiz, milli birlik ve beraberliğimiz, Türk Kültürü, Türk Aile yapısının güçlendirilmesi, ülkemizin tanıtımı, sağlık bilincinin verilmesi, gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtulması ve korunması vb. toplumsal konularda her türlü eğitici faaliyetlerde bulunmak, konferanslar, paneller, seminerler ve toplantılar düzenlemek. Sosyal dayanışma planları hazırlamak, Federasyona üye olsun olmasın Gümüşhanelilerin ve yakınlarının katılacağı geleneksel yemek günü, şenlik, eğlence günleri, Gümüşhaneliler gecesi gibi sosyal toplantılar ve geziler düzenlemek. Gümüşhane Derneklerin talepleri üzerine belirlenecek ders konularında öğrencilere destek olmak için öğretmen temini, ders verilmesi, bilgisayar hizmeti vermek, üniversitede okuyan öğrencilere burs vermek. Yetkili organlardan izin almak kaydıyla, yayıncılık, eğitim ve öğretim faaliyetleri için dershane, kitaplık, okuma odası, yurt, pansiyon, sosyal yardım faaliyetleri için misafirhane, çocuk bakım yuvası, huzurevi, sportif faaliyetleri için spor saha veya salonu, meskûn yerler dışında kamp tesisleri kurmak veya kurulmuş olanları kiralama yolu ile işletmek.”

dernek bas2

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38