banner333

banner309

Gümüşhane'de Yüzme Havuzuna İlk Kazma Vuruldu

Türkiye'de yüzme havuzu olmayan Gümüşhane'de Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ihalesinin ardından yüklenici firma çalışmalarına başladı.

Gümüşhane 10.01.2014, 14:15 10.01.2014, 14:16
Gümüşhane'de Yüzme Havuzuna İlk Kazma Vuruldu
banner400

 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Karşıyaka Mahallesinde 5 bin 398 metrekarelik Spor Genel Müdürlüğü adına tahsisli alanda yapılacak olan yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun geçtiğimiz aylarda Bakanlık tarafından ihalesi yapıldığını hatırlattı.


Yüklenici firmaya yer tesliminin yapıldığını ve iş makinelerini bölgeye sevk ederek ilk kazmayı vurduğunu kaydeden Aslan, 5,6 milyon liraya mal olarak tesisin 300 gün içerisinde bitirileceğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Yüzme Havuzu Olmayan İl Kalmayacak" projesi kapsamında gerçekleştireceği yatırımın Gümüşhane için çok önemli olduğuna değinen Aslan, böylelikle Türkiye'de yüzme havuzu olmayan iller arasındanGümüşhane'nin çıkacağını ve gençlerin spora daha fazla zaman ayıracaklarını kaydetti.

Gençlerin ve çocukların boş vakitlerini sporla geçirmelerinin önemine vurgu yapan Aslan, "Yüklenici firmaya yer teslimini yaptık. Hızlı bir şekilde süreci takip edeceğiz ve 300 gün içerisinde şehrimizi yüzme havuzuna kavuşturacağız. Eğer bir sorun çıkmazsa önümüzdeki Ekim ayı içerisinde tesisimizi açmış olacağız. Böylelikle şehrimize büyük ve önemli bir yatırımı gerçekleştirmiş olacağız. Bu yatırım için ilimiz gençleri adına Gençlik ve Spor Bakanlarımıza, Valimiz Dr. Yusuf Mayda'ya, Milletvekillerimiz Doç.Dr. Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün'e, emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz." dedi.

Aslan, 150 seyirci kapasiteli yarı olimpik yüzme havuzunun 50x25 metre boyutunda ve 6 parkurlu olacağını belirterek, şu teknik bilgileri verdi: "2012 yılında yatırırım programına alındı. Havuz suyu dezenfektasyon maddeleri değerleri UHE (Uluslararası Havuz Enstitüsü) standartlarına uygun olarak yapılıp 2013 yılında ihale edildi. 50x25 6 parkurdan oluşmaktadır. Ayrıca farklı bölümden oluşan çok amaçlı (idari bina, soyunma odaları, duş kabinleri. vs.) bulunmaktadır. Havuza paralel olarak hemen yanı başında çırpınma havuzu (çocuk), zemin katta giriş bölümü, danışma, fuaye ve soyunma bölümleri, 1. katta ise seyirci holleri ve VİP lobi bölümleri bulunmaktadır."

Yorumlar (1)
nihayet 10 yıl önce
geç oldu ama emeği geçenlere tşkler
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09