banner333

banner309

Gümüşhane’de tarihi düğün fotoğrafları.

Gümüşhane’de dünya evine girecek çift, 1,5 saatlik zorlu yürüyüşün ardından çok sayıda endemik bitki ve canlının yaşadığı Gümüşhane'nin 'cenneti' olarak nitelendirilen Artabel Gölleri Tabiat Parkında düğün fotoğraflarını çektirerek bir ilki gerçekleştirdi.

Gümüşhane 25.06.2017, 11:23 10.07.2017, 10:40
banner400

Gümüşhane’de dünya evine girecek çift, 1,5 saatlik zorlu yürüyüşün ardından çok sayıda endemik bitki ve canlının yaşadığı Gümüşhane'nin 'cenneti' olarak nitelendirilen Artabel Gölleri Tabiat Parkında düğün fotoğraflarını çektirerek bir ilki gerçekleştirdi.

Gümüşhaneli gelin Büşra Bal’ın gelinliğiyle güçlükle tırmandığı 2 bin 500 metre rakımdaki Küçük Göl kenarlarında çekilen fotoğraflar için fotoğrafçılık malzemeleri ise at sırtında çıkarıldı.

Etkinlik bugüne kadar gazeteci ve fotoğrafçıların yoğun çabalarıyla tanıtılmaya çalışılan, son yıllarda Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün ciddi yatırımlarıyla turizme hizmet etmeye başlayan bölgede en ilginç etkinlik olarak tarihe geçti.

Geçtiğimiz günlerde bir grup dağcının sıradışı iftar programını gerçekleştirdiği şehrin en yüksek noktası olan Abdalmusa Zirvesi eteklerinde yer alan tabiat parkı ilk defa böylesine bir etkinliğe de şahit oldu.

Hava fotoğraflarının da çekildiği ve 8 kişilik ekiple gün boyu devam eden çekimlerde özellikle gelin Büşra Bal’ın en zorlandığı durum ise yüksek rakıma bağlı olarak havanın soğukluğu oldu.

Hayalinde düğün fotoğraflarının farklı bir yerde çekilmesinin hep olduğunu kaydeden gelin Büşra Bal, “Gümüşhane'mizin onca doğal güzelliği vardı ve en güzelinde olsun istedim. Foto Dinç Ekibinden Zehra Hanım bize Artabel Tabiat Parkını önerdi.  İlk etapta zor olacağını düşünsek de doğal güzellikleri açısından zengin olan Artabel bizi kendine çekti” dedi.

En zor işin araç yolunun bittiği yerden Küçük Göle kadar olan 1,5 kilometrelik yolu gelinlikle beraber tırmanmak olduğunu kaydeden Bal, “Zorda olsa başardık ve çekimlerimizi tamamladık. Bizlere öncülük eden ve bu hayalimizin gerçekleşmesine katkı sağlayan Foto Dinç ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Adanalı damat Mehmet Cengizhan Gürbüz ise, “Nişanlandıktan sonra sürekli düğün çekimlerimizi nerede yapacağız diye düşünürken Düğün fotoğrafçısına nişanlım Artabel diye bir yerden bahsetti. Artabel’e fotoğraf çekimine karar vermeden önce keşif için gittik.  Gerçekten büyüleyici bir doğası vardı. Hatta o kadar doğaldı ki ön keşifte 3 adet ayı ile karşılaştık. Hayatımda ilk kez ayı görmenin heyecanını da bu sayede yaşamış oldum. Doğup büyüdüğüm Adana'dan sonra Haziran ayında kar üzerinde yürümek ve üşümek farklı bir duygu idi. Artabel Tabiat Parkında ilk kez düğün fotoğrafı çekileceğinden başarabilecek miyiz diye endişelensem de kararımızı verdik” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane’de 1960 yılından beri hizmet veren Foto Dinç fotoğrafçılık ekibinden Zehra ve Bülent Dinç çifti de “Bize Düğün fotoğrafı için başvuran çiftimize çekim için Artabel Tabiat Parkını önerdik. Farklı bir iş çıkarmak ve bir ilki başarmak adına zorlu bir yola girdik. Çekimler sırasında çiftimizin heyecan ve mutluluklarını görmek bizleri çok mutlu etti. Zorda olsa çekimlerimizi tamamladık ve çiftimizin bu anlarını ölümsüzleştirmenin mutluluğunu beraberce yaşadık” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59