banner333

banner309

Gümüşhane'de Maden Krizi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, Gümüşhane’de faaliyet gösteren iki madende yaşanan olumsuzlukların Gümüşhane için vahim bir noktada olduğunu söyledi.

Gümüşhane 07.01.2014, 16:30 07.01.2014, 16:31
Gümüşhane'de Maden Krizi
banner400

 Şehrin son yıllarda işsizlik sorununa önemli ölçüde çözüm sağlayan maden şirketlerinin ikisinde de bazı olumsuz gelişmeler yaşandığını belirten Özdamar, "Madenlerimizden birisinde aylardır personel maaşının ödenmemesinden dolayı işçi çıkartılması gündeme gelirken, diğerinde ise ruhsatlı rezerv sahalarındaki rezervlerin tükendiği ve üretim yapabilmesi için yeni ruhsat alanlarına ihtiyaç duyulduğu, yeni alanlar için ise bloke uygulandığı öğrenilmiştir" dedi.


"10 BİN KİŞİ ETKİLENİR"

Her iki madende yaklaşık bin 500 kişi istihdam edildiğini, yaşanabilecek olumsuzluklar karşısında il genelindeki esnafla birlikte yaklaşık 10 bin kişinin etkilemesinin söz konusu olduğunu ifade eden Özdamar, "Bu hemşehrilerimiz işlerini kaybettiklerinde oluşacak sosyal problemler için iktidar partisinin ve sayın Milletvekillerimizin bunu önlemek için nasıl bir çaba sarfettikleri ise bir muammadan ibarettir. Bu olgunun Gümüşhane'mizde yaklaşık 10 bin kişiyi etkilemesi söz konusu iken şehri idare edenler tez elden açıklama yapmak durumundadırlar. Hem sayın milletvekillerimizin, hem sayın iktidar İl Başkanımızın hem sayın Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanımızın, hem Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımızın hem de sayın Belediye Başkanımızın konunun çözümü için ortak akıl geliştirmeleri gerekmekte olup CHP olarak bizler elimizden gelen her yardımı yapacağımızı da kamuoyuna açıklıyoruz" diye konuştu.

"BU OLAY İLİMİZİN İSTİHDAM AÇISINDAN FELAKETİ OLABİLİR"

"Bireysel bir hırs uğruna hiç kimsenin Gümüşhane'de 10 bin kişiyi ekmeksiz bırakma lüksü olmamalıdır" diyen Özdamar "Yakın gelecekte karşılaşılacak olan sosyo-ekonomik gelişmelerde milletvekillerimiz, iktidar partisi, Ticaret Ve Sanayi Odası Başkalığımız, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığımız ve Belediye Başkanımız sorumlu olacaklardır. Öğrendiklerimiz sadece basınla sınırlı olduğundan sorumluluk sahipleri bir an önce halkımızı aydınlatarak oluşabilecek sosyal felaketin önüne geçmelidirler. Kim ne girişim yapmış ise kamuoyuna bir an önce bilgi verilmelidir. Bu olay ilimizin istihdam açısından felaketi olabilir. Siyasetçiler ve iktidar erkleri susarsa bu vebal onların boynuna kalacaktır. Bana ne diyorlarsa bir an önce bulundukları makamlardan istifa etmelidirler. Bunun başka bir boyutu da çalıştıkları iş yerlerine güvenip uzun vadeli borçlanan kardeşlerimizin, maaşları kesildiğinde yaşayacakları sosyal travmadır. Tavsiye etmiyoruz ama birçok ailenin dağılma noktasına geleceği gerçeği yadsınmamalıdır" dedi.

"BU KONU GÜMÜŞHANE İÇİN ÖLÜM KALIM MESELESİDİR, BİRAN ÖNCE GİRİŞİMLER BAŞLATILMALI"

Özdamar, her fırsatta hükümete destek deklaresi yapan sivil toplum kuruluşlarından bu konuda da deklarasyon beklediklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Başbakanla mı görüşürler? Cumhurbaşkanı ile mi görüşürler? Kimle görüşeceklerse bir an önce girişim başlatmalıdırlar. Konu ilimiz için ölüm kalım meselesi olduğundan yapılacak girişimlerin bir an önce başlatılması gerekir. Biz CHP olarak maden işçilerimizin arkasındayız."

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39