banner333

banner309

Gümüşhane’de Lider Çocuk Tarım Kampı Sona Erdi

Öğrencilere doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tabiatla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve güvenirliliği hakkında bilgi vermek olan ve Bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan ve ülke genelinde uygulanan Lider Çocuk Tarım Kampı, İl Müdürlüğümüzce 24-26 Mayıs 2016 tarihleri arasında Dumlupınar İlköğretim Okulunda eğitim gören 23 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Gümüşhane 01.06.2016, 08:48 01.06.2016, 08:49
Gümüşhane’de  Lider Çocuk Tarım Kampı  Sona Erdi
banner400

Kampın genel amacının yanında, 2016 Yılı Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım örgütü tarafından "Uluslararası Bakliyat Yılı" olarak ilan edilmesi nedeni ile baklagillerin beslenmedeki önemi ve tüketiminin arttırılmasına yönelik eğitim ve etkinliklerle desteklenmiştir.

 

 İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen kampın açılışında yaptığı konuşmada çocuklarla birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, İl Müdürlüğünün bütün faaliyet alanlarını ihtiva eden bu programın; çocuklara hayata dair faydalı bilgi birikimi sağlayacağını ifade etti. Öğrencilerle yakından ilgilenen İl Müdürü Edip Birşen, duygu ve düşüncelerini ifade eden çocukları keyifle dinledi.

 

Kampın  ilk gününde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün teşkilat yapısı, görevleri, personel yapısı ve işleyişi hakkında bilgiler verildi. Daha sonra çocuklara İl Müdürlüğü gezdirilerek Şube Müdürlükleri ve yapılan çalışmalar tanıtıldı. Gıda sağlığı hizmetlerinin tanıtıldığı kampın ikinci gününde Tarım ve Tarımsal Üretim, Gıda Güvenirliği ve Alo 174 Gıda Hattı ile ilgili bilgilendirmeler yapılarak, Bilinçli Tüketici, Gıda Denetim Hizmetler ile Süt ve Bakliyat Tüketiminin Önemi konusunda eğitim verildi. İkinci günün sonunda çocuklara Gümüşhane şeker fasulyesinden yapılmış öğle yemeği ikram edildi. Kampın üçüncü gününde çocuklar, uzman personel eşliğinde Torul İlçesi İnkılap Köyünde faaliyet gösteren seralarda üretimi yerinde gördü. Üreticiler ile buluşan çocuklar, üretim ve seracılık faaliyetleri hakkında üreticilerden birinci ağızdan bilgiler aldı. Öğlen üreticiler ile birlikte köy kahvaltısı yapan çocuklar daha sonra Kocadal köyünde faaliyet gösteren Kalis Alabalık Üretim Çiftliğini ziyaret ettiler. Alabalık üretimini sağım haneden satış noktasına kadar gören çocuklar alabalıklara elleri ile dokunarak farklı bir heyecan ve tecrübe elde ettiler. Öğrenciler, kamp süresince hem eğlendi hem öğrendi.

 

Kampın sonunda öğrencilere "Lider Çocuk Tarım Kampı Katılım Sertifikası" ile birlikte çeşitli hediyeler verildi. Öğrencilerle hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle kamp sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38