banner333

banner309

Gümüşhane’de Konut Sevinci

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kasım 2016 tarihinde ihale edilerek yapımı tamamlanan 530 konuttan 62 adet 2+1 konutların kura çekimleri ile hak sahiplerini buldu.

Gümüşhane 11.11.2018, 14:26
Gümüşhane’de Konut Sevinci
banner400

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kasım 2016 tarihinde ihale edilerek yapımı tamamlanan 530 konuttan 62 adet 2+1 konutların kura çekimleri ile hak sahiplerini buldu.

Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen kura çekimi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Kura çekimi öncesi yapılan açıklamada, proje kapsamında 2+1 konutlarının çekimi yapılacağı duyurular, “62 konut için 275 başvuru oldu. 62 asil belirledikten sonra ardından 62 yedek de belirleyeceğiz. Yedekler, asillerin sözleşmeyi imzalamaması sonucunda klacak konutlar için sırayla başvuru yapacaklar. Asıl olarak belirlenen 62 hak sahibi 19 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında Gümüşhane Halk Bankası Şubesinden sözleşme imzalayacaklar. Kura çekiminde adı çıkmayan başvuru sahiplerine 13 Kasım’da yatırdıkları paralar Halk Bankası tarafından iade edilecektir. Çekiliş Gümüşhane 1. Noter nezaretinde yapılacak. Çekilişten sonra hak sahipleri ilan edilecektir” denildi.

Yapılan açıklamanın ardından başvuranların adları ile konutların bulunduğu kavanozlardan önce başvuran daha sonra hangi konutu hak ettiğini gösterir şekilde kura çekimi yapıldı.

Kura çekiminde kendilerine konut çıkanlar büyük bir sevinç yaşadı.

Baba ve Kızının Mutluluğu

Çekilen kura sonrası kendisine konut çıkan emekli Muhammet Sağır, çok mutlu olduğunu belirterek, “Evim yoktu, çok mutluyum, devletimizden Allah razı olsun” dedi.

Kızı Sema Sağır ise, uzun zamandır bir evlerinin olmasını istediklerini ifade ederek, “Böyle bir imkan tanıdığı için devletimize çok teşekkür ediyorum. Artık bir evimiz var. Babam, annem ve kız kardeşimle birlikte kendi evimizde daha mutlu yaşayacağı” diyerek duyduğu mutluluğu dile getirdi.

“TOKİ’ler Çok Pahalı”

Annesi ve çocuğu ile kura çekimine gelen Nimet Çilenk de “Çok duygulandık, annem ve babam için gelmiştik. Çok mutluyuz, sevinçliyiz. Talep fazla idi çıkmayacağını sanıyorduk ama şansımız varmış kuradan adımız çıkınca sevindik. Toplu Konutlar çok pahalı. Türkiye’nin en pahalı konutları Gümüşhane’de yapıldı. Bilmiyorum bu şans bize niye vurdu. Etkenler, sebepler neler, sormak gerekiyor. Allah herkese hayırlı etsin” diye konuştu.

Anne Fatma Daloğlu da çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11