banner333

banner309

Gümüşhane'de Kazalarda Yol Kusurları Ön Plana Çıkıyor

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan Haziran ayı toplantıları devam ediyor. Toplantıda geçtiğimiz ay gündeme getirilen trafik kazalarıyla ilgili komisyon raporu görüşüldü.

Gümüşhane 05.06.2015, 09:03 05.06.2015, 09:04
Gümüşhane'de Kazalarda Yol Kusurları Ön Plana Çıkıyor
banner400

Meclis toplantı salonunda İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantıda Gümüşhane’de son dönemlerde meydana gelen trafik kazalarındaki dikkat çekici artış nedeniyle bu kazaların nedenleri ve çözüm yolları ile ilgili Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor komisyon başkanı Hüseyin Güvendi tarafından meclis üyelerine aktarıldı.

Gümüşhane’de trafik kazalarının büyük bir kısmının belirli noktalarda meydana geldiğini kaydeden Güvendi, Karayolları’nın bu noktaların analizlerini yaparak sorunları gidermesi gerektiğine vurgu yaptı. Kazaların çok büyük bir kısmının aşırı hız, kurallara uymama, alkollü araç kullanma gibi sürücü hatalarından kaynaklandığını belirten Güvendi, trafik kurallarının hepsinin altın değerinde olduğuna vurgu yaptı.

Gümüşhane’de bir süredir özellikle şehir içinde uygulanmaya başlanan radar uygulamasının verimli olduğunu, Erzurum-Trabzon karayolunun Gümüşhane geçişinden yılda 1,5 milyon aracın geçtiğini belirten Güvendi, bu güzergahtaki araç sayısının fazla olması nedeniyle denetimlerin daha da artabileceğini kaydetti.

“Kazalarda Yol Kusurları Ön Plana Çıkıyor”

Kazaları önlemenin baş şartının kurallara uymak olduğunu dile getiren Güvendi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması çağrısında bulundu ve şunları söyledi: “İlimiz sınırındaki kazalar belirli bölgelerde yoğunlaşmaktadır. Buralarda yol kusurları da ön plana çıkıyor. Yetkililerin bu bölgelerin standartlarını yükseltmesi gerekir. Kaza olan yerlerin birçoğunda uyarı levhası yok.”

Komisyon tarafından teknik hatalar, yol hususları ve sürücü hataları olmak üzere 3 ayrı başlık halinde hazırlanan rapor mevcudun oy birliği ile kabul edilerek, Karayolları başta olmak üzere ilgili kurumlara gönderilmesine karar verildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38