banner333

banner309

Gümüşhane'de İkisu, Tarsun, Artabel Vadisi Köyleri Derneğince yayla şenliği düzenlendi

Gümüşhane'de İkisu, Tarsun, Artabel Vadisi Köyleri Derneğince yayla şenliği düzenlendi.

Gümüşhane 05.08.2014, 10:36 05.08.2014, 10:42
Gümüşhane'de İkisu, Tarsun, Artabel Vadisi Köyleri Derneğince yayla şenliği düzenlendi
banner400
Torul ilçesine bağlı Işık köyü Ecel Taşı mevkisinde düzenlenen şenliğe, Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Erdal Eren, Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Torul Kaymakamı Recai Karal, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Emniyet Müdürü Orhan Kar, GÜDEF Başkanı Tahsin Söğüt İkisu, Tarsun, Artabel Vadisi Köyleri Derneği Başkanı Tacettin Üçel, davetliler ve yöre halkı katıldı.



Şenlikte konuşan Vali Yavuz, bu tür etkinliklerin birlik ve beraberlik için önemli olduğunu belirterek, "Bu tür etkinlikler bizim birlik ve beraberliğimizin sağlanması, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılması, ata yurduna bayramlarda ve bu tür etkinliklerde gelip ziyaret ederek onların duasını almak için çok önemli faaliyetlerdir" dedi.

Vali Yavuz, Gazze'ye yönelik saldırıların son bulmasını istediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Son 15-20 gündür dünya gündeminde yer alan ve bizleri çok derinden üzen, İslam coğrafyasında yaşanan Filistin ve Gazze bölgesindeki insanlık dışı olayların son bulmasını canı gönülden temenni ediyoruz. Bizler bu saldırıları lanetliyoruz ancak burada ders almamız gereken bir konu var. Eğer birlik ve beraberlik, milli ve manevi değerlere sahip çıkma anlamında bir ülke bu insani duyarlılığı göstermezse ne tür tehlikelerle karşı karşıya kalınabileceğinin bir göstergesidir. Eğer bir ülke milletiyle birlik ve beraberlik içerisinde olursa kimse ona sıkıntı ve zarar veremiyor. Biz bunu tarih boyunca yaşadık. Allah'ın izniyle kimse bize sıkıntı veremedi, bundan sonra da veremeyecek. Bu birlik ve beraberliğimizi hep daim kılmamız gerek."

Milletvekili Üstün de 10 Ağustos'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çok önemli olduğunu kaydederek, "Dünyada şu anda güvenli bir şekilde yaylanıza çıkıp şenlik yapabilecek bir ülkeye sahip olmanın bile ne kadar önemli bir nimet olduğunu hepimizin bilmesi gerek. Bunun için sağlam bir devlete, güçlü bir hükümete ve idareye ihtiyacımızın olduğunu bütün Türk Cumhuriyetleri ve İslam alemi biliyor. Önümüzdeki seçimde bütün mazlum milletlerin ümidini bağladığı bir seçim olacak. Herkesin dört gözle sonucunu bekledikleri bir seçim. 10 Ağustos'ta cumhurbaşını seçecek. Bir parti lideri veya bir partiye genel başkan seçilmeyecek. Herkes kendisine yakışan cumhurbaşkanını seçebilir. Bizler sayın başbakanımızın cumhurbaşkanı olmasını isteriz ve onun için çalışıyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Çimen ise düzenlenen etkinliklerin birlik ve beraberlik içerisinde devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Şenlik, yapılan konuşmaların ardından ikram, horon ve yöresel sanatçıların sahne almasıyla sona erdi. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39