banner333

banner309

Gümüşhane'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

Gümüşhane'de 30 Ağustos Zafer Bayramının 91.yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi.

Gümüşhane 31.08.2013, 18:31
Gümüşhane'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları
banner400
 Gün nedeniyle ilk program Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtında gerçekleştirildi. Vali Dr. Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Albay Serhat Önder ve Belediye BaşkanıMustafa Canlı'nın çelenk sunduğu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu programın ardındanCumhuriyet Halk Partisi yönetimi de anıta çelenk sundu ve buradaki programın ardından Valilik Makamında tebriklerin kabulü gerçekleştirildi.


Zafer Meydanında düzenlenen resmi geçit töreninde ise öğrenci ve askerler tarafından şiirler okundu. Günün anlam ve önemine ait konuşma ise Jandarma Teğmen 
Adem Güneş tarafından gerçekleştirildi.

Güneş, Büyük Taarruz ve öncesi ile ilgili bilgiler verdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Kazanılan zaferi muhteşem kılan unsur, kadın, yaşlı, çocuk demeden, milletçe, topyekün bir savaş icra edilmiş olmasıdır. Türk ulusu bu meydandan da Ulu Önderinin liderliğinde alnının akıyla çıkmayı başarmıştır. Türk tarihine altın harflerle yazılan bu zaferin çok önemli siyasi ve askeri sonuçları olmuş ve bu sonuçların günümüze de yansıdığı gözlemlenmektedir. Bu zaferle Türk ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe, Türkün istiklalinin elinden alınamayacağı bir kez daha ispatlanmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin huzur ve bakasını sağlamak, bölgemizde dünyada sürekli barışın tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle, modern harp ve silah teçhizatı ile güçlü ve dinamik personeli ile ulaştığı yüksek eğitim seviyesiyle, azim ve kararlı komuta kademesiyle ülkemizin güvencesi, düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir."

Buradaki törenin resmi geçitle sona ermesinin ardından Vali Mayda ve beraberindeki heyet meydanda bulunan çay ocaklarının birisine giderek vatandaşlarla sohbet edip birlikte çay içti.

Günle ilgili son etkinlik ise Halk Eğitimi Merkezi salonunda gerçekleştirilen Kabul Töreni oldu.

Etkinliklere Vali Dr. Yusuf Mayda, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcıları Armağan ÖnalCahit Karatepe, İl Emniyet Müdürü Ahmet Can, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kamu kurum müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail AkçayAK Parti İl Başkanı Ercan ÇimenCHP İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, MHP parti yönetimi, gazi ve şehit aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37