banner333

banner309

Gümüşhane’de 2017 Yılı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane Valisi  Okay Memiş, 2017 yılının son iş gününde düzenlediği toplantıda 2018 yılında da pedal çevirmeye devam ederek, vites büyüterek daha tempolu ve daha odaklı çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Gümüşhane 30.12.2017, 12:00 30.12.2017, 01:29
Gümüşhane’de 2017 Yılı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
banner400

Gümüşhane Valisi  Okay Memiş, 2017 yılının son iş gününde düzenlediği toplantıda 2018 yılında da pedal çevirmeye devam ederek, vites büyüterek daha tempolu ve daha odaklı çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Valilik Toplantı salonunda Vali Okay Memiş başkanlığında, Vali Yardımcıları Aytaç Akgül ve Ali Arıkan ile kamu kurum müdürleri ve STK temsilcilerinin katılımıyla 2017 yılı yatırımları değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya katılan tüm kamu kurum müdürleri, yaptıkları ve yapacakları çalışmalardan bahsetti.

Toplantının başlangıcında konuşan Vali, 2018 yılında kamu bütçesinden Gümüşhane’nin 6 ilçe, 320 köy, 430 yaylası ve 200 bine yakın nüfusuyla bu kaynaklardan maksimum ölçüde faydalanmaya devam edeceklerini belirterek, “Kişi başına en fazla kamu yatırımı alan illerden birisiyiz. Mümkün olanın en iyisini yapabilmek, herkese eşit ve adil olabilmek önemli. Güçlülerin, çıkar gruplarının, menfaat gruplarının değil, gerçek anlamda ihtiyaç sahiplerinin, herkesin yöneticisi, il müdürü, amiri, memuru olmak temel esasımız” dedi.

Vali olarak yeni hastane ve ondan öncelikli başka bir ikinci işi olmadığını kaydeden  Vali, “Her gün hastaneyle ve yoluyla yatıp kalkıyorum. Bundan daha önemli ikinci bir işim yok. Üniversitenin raporunun ardından Gümüşhaneli hemşehrimiz Yüksel Proje çalışmalarına devam ediyor.

Diyafram duvarla yapılacak. 30 metre kadar derine inecekler. Hastanedeki muhtemel riski minimize edecek çalışma öngörüyorlar. Şuanda arazideler. Harita işi bitti. İnşallah hastaneyi bu çalışma biter bitmez açacağız. Çalışma devam ederken hastaneyi açabilirsiniz derlerse Alemdar yolunda taş düşme riskini sıfırladık. O yolu rehabilite ederek hastaneye iki alternatifli yol yapacağız. Süleymaniye yolunu nasıl yaptıysak ondan daha güzelini hastanemize kavuşturacağız. Peyzajda yapacağız. Orayı herkesin devletiyle gurur duyacağı bir hale getireceğiz. Proje finansını sağladık”diye konuştu.

İçinde uhde kalan, eksik gördüğü konulardan birisinin de Zigana dağındaki kayak oteli olduğunu ifade eden Vali, oraya da el atacaklarını, Bakanlığa konuyu ileterek kaynak üretip en güzel, en şık otellerden birisini oraya yapmak istediklerini söyledi.

Gümüşhane Lisesini ve Halk Eğitimi Merkezini şehrin gündemden çıkaracaklarını, Gümüşhane Lisesinin 3 Ocak’ta ihale edileceğini, Halk Eğitim Merkezi’nin de eski itfaiye binasındaki yeni yerleşkesi için ihale aşamasının devam ettiğine değinen Vali, Bağlarbaşı Mahallesi Gümüşhane Üniversitesi kampüsü bitişiğindeki Fevzipaşa İlkokulunu da Üniversiteye verdiklerini dile getirerek, “2017 yılında yaptıkları çalışmalardan dolayı bütün il müdürü arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hepinizle gurur duyuyorum. Hem tüm Gümüşhane halkından hem çalışma arkadaşlarımızdan memnunum. Mütevazi vatandaş topluluğuna hizmet etmek bizim için gurur. İnsanlarımız en iyisine layık. Başka yerlere imrenmesinler. Uyumiçerisinde çalışıyoruz. İyi olduğumuz, eksik olduğumuz alanlar da var. Kamu kaynağını heba etmeyeceğiz. 2017 yılını uğurluyoruz, 2018’in hayırlar getirmesini diliyoruz”diyerek sözlerini sonlandırdı.

Toplantıya katılan tüm kurum müdürlerinin tek tek söz alarak kurumlarıyla ilgili çalışmaları ve planlamalarından bahsettiği toplantıda Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Vali Memiş'e şehirde oluşturduğu enerji ve sinerji için teşekkür ederek, “Gümüşhane’de özel sektör zayıf. Özel sektörün yapması gereken bir takım yatırımları da devlet olarak siz yapıyorsunuz. Hizmetlerinizden uyumlu çalışma ortamından dolayı başta size ve herkese teşekkürler. Bu hız ve heyecanımızın 2018 ve gelecek yıllarda devam etmesi dileğiyle teşekkürler” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38