banner333

banner309

Gümüşhane’de 18 Polis Görevden Atıldı

Aralarında üst düzey Emniyet personelinin de bulunduğu 18 Emniyet görevlisi Kanun Hükmünde Kararname ile polislikten atıldı. KHK'ye göre atılan polisler göreve tekrar dönemeyecekler.

Gümüşhane 17.08.2016, 12:17 17.08.2016, 12:21
Gümüşhane’de 18 Polis Görevden Atıldı
banner400
KHK'ya göre ekli listede Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 3. sınıf emniyet müdürleri Halil İbrahim Aydın, Yusuf Atalay, Metin Duran, 4. sınıf emniyet müdürleri Selçuk Turan, Murat Güneştaş, Emniyet Amirleri Hüseyin Yakut, İsmail Aygül, Zeki Bilgin, Ayhan Mermertaş, Başkomiserler Hamdi Egbatan, Yusuf Ünal, Komiser Kamil Memiş ve Polis Memurları Mehmet Nizamoğlu, Necat Erbil, Harun Doğan, Emre Özkara, Mehmet Sarıtepe, Burhan İnönülü polislikten atıldı.


KHK'ye göre başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatından çıkarılan personele ayrıca herhangi bir tebligat yapılmayacağı ve haklarında ayrıca özel kanun hükümlerine göre işlem tesis edileceği belirtildi.

Göreve tekrar dönemeyecekler

Kamu görevinden ve Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatından çıkarılan kişilerle ilgili yapılacak işlemler KHK'da şöyle belirtildi:

"Mahkûmiyet kararı aranmaksızın, rütbe ve/veya memuriyetleri alınır ve bu kişiler görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmezler; bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemezler, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemezler; bunların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılır; bunlar hakkında aynca 4 üncü madde hükümleri uygulanır. Bunların silah ruhsatlan, gemi adamlığına ilişkin belgeleri ve pilot lisansları iptal edilir ve bu kişiler oturdukları kamu konutlarından veya vakıf lojmanlarından 15 gün içinde tahliye edilir. Bu kişiler Özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamazlar. Bu kişiler hakkında ilgili bakanlık ve kurumlarca ilgili pasaport birimine derhal bildirimde bulunulur. Bu bildirim üzerine ilgili pasaport birimlerince pasaportlar iptal edilir."

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46