banner333

banner309

Gümüşhane'de 150 Kişilik Dev Gösteri

Gümüşhane'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen kutlama programında 150 öğrenci ve 20 öğretmenden oluşan kadronun dev gösterisi izleyicilerden tam puan aldı.

Gümüşhane 24.04.2013, 14:58
Gümüşhane'de 150 Kişilik Dev Gösteri
banner400
 Aysın Rafet Ataç İlkokulu tarafından yaklaşık 40 gün süren hazırlık aşamasının ardından Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen 23 Nisan programı yaklaşık 3 saat sürdü.


Belediye Başkanı 
Mustafa Canlı, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, CHP İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, kamu kurum müdürleri, okul müdürleri ve velilerin salonu hınca hınç doldurduğu programda açılış konuşmasını okul müdürü Abdullah Artun yaptı.

Artun, eğitimin bir parçası olan sosyal faaliyetler çerçevesinde düzenlenen gecedeki amaçlarının öğrencilerin gizli kalmış değerlerini ortaya çıkarmak, onlara toplum önünde konuşabilme yeteneğini kazandırmak, kişiliklerinin gelişimine katkı sağlamak, heyecanlarını yenmelerine yardımcı olmak, kendilerini tanımalarına ve keşfetmelerine imkan sağlamak olduğunu söyledi.

Öğrencilerin birer sanatçı olmadıklarını mutlaka hatalarının olacağını dile getiren Artun, "Bizler eğitimciler olarak, sizler de anne ve babalar olarak sabırla, kararlılıkla ve devamlı bir suretle hataların düzeltilmesi yönünde her zaman ısrarcı olacağız. Onları topluma yararlı insanlar olarak yetiştirmek için el ele verip birlikte çalışacağız. Düzenlenen bu gecede okulumuzun her sınıfı kendi düzeyinde görev almış olup, her öğrenci sosyal etkinlikler bağlamında kendini göstermeye çalışmıştır." dedi.

Programda daha sonra ağırlıklı olarak birinci sınıf öğrencilerinin gerçekleştirdiği gösteriler sahnelendi. Ana sınıfı gösterisi, orotoryo, kınalı hasan skeci, Bu Vatan Kimin? ve Bayrak şiirlerinin canlandırması, müzik atışmalar, semazen gösterisi, halk oyunları, kolbastı ve son olarak solo ve koro türkülerle miniklerin dev gösterisi olarak Gümüşhanelilere unutulmaz bir 3 saat yaşatan program sonra sona erdi.

Yorumlar (1)
Sait 11 yıl önce
Öncelikle tüm öğrencileri ve hocaları tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.
Ama korkarım ki ve umarım ki tutuklanmazlar....
Çünkü bu günlerde TÜRK BAYRAĞINA ve TÜRK MİLLETİNE karşı alerjisi olan bir yönetim ve yalaka, yavşak, yavşamış ve dahi saray soytarıları çok...
NE MUTLU TÜRKÜM......
2
az bulutlu
Namaz Vakti 17 Nisan 2024
İmsak 04:02
Güneş 05:34
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:10
Yatsı 20:35