banner333

banner309

Gümüşhane'ye yakışmayan tablo

Gümüşhane’ye 7 kilometre mesafede bulunan Kent Ormanındaki çöp yığınları doğal güzelliklere zarar veriyor.

Gümüşhane 23.08.2016, 13:15 23.08.2016, 13:20
Gümüşhane'ye yakışmayan tablo
banner400
2006 yılında Orman İşletme Müdürlüğü tarafından insanların doğayla baş başa kalabilmeleri ve şehrin stresinden, kirliliğinden uzaklaşıp güzel günler geçirmeleri için yapılmasına karşın, ilgisiz kamu kuruluşları ve sorumsuz işletmecilik anlayışı ile her geçen gün harap oluyor.

Geçtiğimiz yıl kiralama sözleşmesi yapılarak özel sektör tarafından işletilmeye başlanan Kent Ormanı nezih bir alan haline getirilirken, bu yıl ise işletme sorunları ve başıboşluk nedeni ile terk edilmiş bir görüntü veriyor. Zaman zaman vatandaşlar tarafından piknik amaçlı kullanılmaya devam edilen alanda, düğün çekimi için tercih edilebilecek potansiyeli ile dikkat çekiyor.

Kent Ormanı girişindeki çöp yığınının bu yıl içerisinde hiç temizlenmezken, gelin damat fotoğrafları çektirmek için bölgeye gelen çiftler bu doğa harikası yerin halinin içlerini sızlattığını ifade ettiler. Fotoğrafçılar ise daha önce tekrar geldiklerini ancak alanda ki kurumuş otların temizlenmemiş olması, çevrenin çöpler ile dolu olması nedeni ile geri döndüklerini ifade ettiler.


Giriş kapısında ziyaretçileri karşılayan çirkin görüntüye yetkililerin nasıl müsaade ettiklerini anlayamadıklarını kaydeden vatandaşlar, “Bu nasıl hizmet anlayışı? Bu nasıl bir sorumsuzluk? Hani halka hizmet, Hakka hizmetti?  Gümüşhane Kent Ormanı'nın böylece kaderine terk edilmesini hazmedemiyoruz. Kimse sorumlusu sahip çıksın. Bir an önce Kent Ormanı'nın bu görüntüden kurtarılması gerekiyor.  Çöplerin temizletilmesini, devlet eliyle en azından yaz döneminde bir sorumlu atanmasını ilgililerden bekliyoruz" ifadelerini kullandılar.

Kaynak: yenigumushane.com

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46