banner333

banner309

"Gümüşhane'ye su bile yok" haberi yayınlandı.

Gümüşhane'mizde yayın yapan bir gazetenin 9 Mayıs 2017 tarih ve 761. sayısında "Gümüşhane'ye su bile yok" başlığı altında gerçeği yansıtmayan bir haber yayınlanmıştır.

Gümüşhane 09.05.2017, 20:59 09.05.2017, 22:40
"Gümüşhane'ye su bile yok" haberi yayınlandı.
banner400

Gümüşhane'mizde yayın yapan bir gazetenin 9 Mayıs 2017 tarih ve 761. sayısında "Gümüşhane'ye su bile yok" başlığı altında gerçeği yansıtmayan bir haber yayınlanmıştır.

Yapılan haber yanlış olmakla birlikte kamuoyu yanlış bilgilere yönlendirilmiştir. Bahse konu haberde yer alan Bahçecik Barajı ile ilgili belirsizliğin yer aldığı ifadeleri gerçeği yansıtmazken, şehrimizin içme suyunun karşılanacağı bu proje sözleşme aşamasına gelmiştir. İhaleye katılan iki ayrı firmanın itirazları nedeniyle süreç uzamıştı. Ancak bu hafta süreç tamamlanıyor ve yüklenici firma ile sözleşme imzalanacak. Kısa zaman sonra da içme suyu barajının temelleri atılacak.

Aynı haberde AK Parti Gümüşhane Milletvekilimiz sn Cihan Pektaş'ın da bu ve diğer yatırımlar konusunda duyarsız kaldığı ifade edilmektedir. Ancak bu durum da tamamen yanlıştır. Sayın Milletvekilimiz Pektaş ile Bahçecik Barajı ve şehrimizde devam eden diğer DSİ yatırımları ile ilgili geçtiğimiz hafta DSİ Genel Müdürü sn Murat Acu'yu birlikte ziyaret ederek süreç hakkında istişarede bulunmuştuk. Yine sayın Milletvekilimiz Cihan Pektaş ile geçtiğimiz hafta sonu Bayburt ilimizi ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanımız sn Veysel Eroğlu ile de toplantı yaparak bu konular hakkında değerlendirmelerde bulunduk. Şuan şehrimizde devam eden projelerde herhangi bir aksama veya başlayamama gibi bir sorun yok. Allah'ın izni ile başlanan ve başlanacak olan tüm projeler tamamlanacak.

Ayrıca Gümüşhane'mize son 14 yılda 6 milyar liralık yatırım yapıldı. Orman ve Su İşleri Bakanımız sn Veysel Eroğlu'nun 25 Kasım 2016 tarihindeki ziyaretinde 28 tesis ve 262 milyon liralık yatırımın temelini atıldı. Bu yılda 2,5 milyar liralık yatırım yapılacak. Yine Gümüşhane'miz kişi başına en fazla yatırım yapılan ve Türkiye'de en fazla barajın olduğu il durumunda. Bu yatırımların şehrimizde hayata geçmesi için Gümüşhane Milletvekillerimiz sn Hacı Osman Akgül ve sn Cihan Pektaş'ın gayretlerinin en yakın şahitlerindeniz. Tüm bu yatırımlar ve yapılacak olan yatırımlar ortada iken, yapılan bu haberi tamamen maksatlı buluyor ve kabul etmiyoruz. Saygılarımla.


 

Ercan Çimen

Gümüşhane Belediye Başkanı

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11