banner333

banner309

Gümüşhane Yasta Organları 5 Bedende Hayat Bulacak!

Çanakkale'de bir spor salonunda beyin kanaması geçiren ve kaldırıldığı hastanede iki gün sonra beyin ölümü gerçekleşen 22 yaşındaki Tekke’li Savaş Soydaş'ın bağışlanan organları beş kişiye hayat verecek, korneaları da iki kişiye ışık olacak.

Gümüşhane 26.01.2015, 13:47 26.01.2015, 14:48
Gümüşhane Yasta Organları 5 Bedende Hayat Bulacak!
banner400
Memleketi Gümüşhane'den, babasının bir arkadaşına ait akaryakıt istasyonunda çalışmak için 1,5 ay önce Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine giden Soydaş, geçen Cuma günü spor yapmak için gittiği salonda, aniden beyin kanaması geçirdi.

İhbar üzerine spor salonuna gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Soydaş, ardından ambulansla Gelibolu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradan daha donanımlı Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Soydaş, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Savaş Soydaş'ın dün (Cumartesi) gece beyin ölümü gerçekleşti.

Anne Sare Soydaş ve baba Yüksel Soydaş, oğullarının organlarını bağışlama kararı aldı. Çanakkale İl Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü bunun üzerine İzmir, İstanbul ve Bursa organ nakli koordinatörleriyle temasa geçti. Bu sabaha karşı İzmir, İstanbul ve Bursa'daki hastanelerden gelen 20 kişilik ekip Savaş Soydaş'ın kalbi, iki böbreği, akciğeri, karaciğeri ve iki korneasını, şifa bekleyen hastalara nakledilmek üzere aldı.

Çanakkale İl Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, beyin ölümü gerçekleşen Savaş Soydaş'ın ailesinin duyarlı davranarak önemli bir karar verdiğini söyledi. Diğer hastaların sağlığına kavuşması için çocuklarının organlarını bağışlayan aileye teşekkür eden Ülkü, "Ben organları bağışlanan Savaş Soydaş'a Allah'tan rahmet, ailesine de başsağlığı ve sabır diliyorum. Hakikaten çok önemli bir karar verdiler. Verdikleri karardan dolayı da kendilerini kutluyorum. Yeni sağlığına kavuşacak olan kişilere de şifalar diliyorum" dedi.
Bağışlanan organların ihtiyaç sahibi hastalara nakledileceği söyleyen Ülkü, "Kalp, İzmir Ege Üniversitesi'ndeki bir hastaya, akciğer İstanbul Yedikule Hastanesi'ndeki bir hastaya, karaciğer, iki böbrek ve kornealar da Bursa'da Acıbadem Hastanesi ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki hastalara gönderildi" diye konuştu.

Acılı baba Yüksel Soydaş, artık çocuğunun yürüyemeyeceği, nefes alamayacağını, koşamayacağını ve spor yapamayacağını, ancak bağışladıkları organlarıyla birçok hastanın şifa bulacak olmasından mutluluk duyacağını belirtti. Soydaş'ın Gümüşhane'nin merkeze bağlı Tekke Köyünde toprağa verildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11