banner333

banner309

Gümüşhane Valisi Heyelan Bölgesinde İncelemede Bulundu.

Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş, dün akşam Oltanbey Mahallesi’ndeki heyelanın meydana geldiği bölgede incelemede bulundu.

Gümüşhane 24.02.2017, 00:40 24.02.2017, 00:47
Gümüşhane Valisi Heyelan Bölgesinde İncelemede Bulundu.
banner400

Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş, dün akşam Oltanbey Mahallesi’ndeki heyelanın meydana geldiği bölgede incelemede bulundu.

Beraberinde Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemil Bayram, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, teknik personel ve Gümüşhane Üniversitesi’nden akademisyenlerle birlikte bölgede incelemede bulunan Sayın Valimiz, burada basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, heyelanın, evlerin arkasındaki istinat duvarlarının çökmesi neticesinde meydana geldiğini kaydederek, “Çok şükür ölümlü veya yaralamalı bir vakamız yok. Teknik olarak herhangi bir projesi olmadan yapılmış olan ihata duvarının, imar mevzuatına uygun bir şekilde yapılmamasından kaynaklı bir çökme söz konusu. Bizim bütün bu yapılaşmalarımızı, imar ile ilgili iş ve işlemlerimizi imar mevzuatının bütün gereklerine riayet ederek yapmamız gerekiyor. Bu da bunun ne kadara önemli olduğunun en büyük göstergesi.” dedi.

Olay meydana gelir gelmez hemen bir kriz masası oluşturduklarını ifade eden Sayın Valimiz, “Biz akşam hemen bir kriz masası oluşturduk ve vatandaşlarımızı güvenli bir şekilde tahliye ettik. 60 konuttan, 223 vatandaşımızın bir kısmını otellere bir kısmını akrabalarının yanına tahliye ettik. AFAD’dan bu vatandaşlarımızın her türlü barınma ve iaşe giderlerini de karşılayacağız. Her ne kadar afet kapsamında olmasa da devlet bu tür durumlarda vatandaşına her zamankinden daha fazla sahip çıkmalı. Biz onun için burada yaşayan vatandaşlarımıza her türlü kolaylığı sağlayacağız. Her türlü iaşelerini karşılayacağız.” diye konuştu.

İşin hukuki boyutunun olduğuna ve olayın Cumhuriyet Başsavcılığına iletildiğine dikkat çeken Sayın Valimiz, “Sorumluluk altında olan kişilerle ilgili de gerekli işlemler yapılacak. İster Belediye yetkilileri açısından olsun, ister kooperatif yetkilileri, ister müttehit firma ile ilgili. Bu hukukun karar vereceği bir hadise. Sevindirici olan herhangi bir can kaybının yaşanmaması. Maddi kayıpları karşılarız biz bir şekilde. Devlet olarak her türlü kolaylığı sağlarız.” ifadelerini kullandı.

Risk altında olan bölgenin istinat duvarlarının belki de tamamen ortadan kaldırılarak mevzuata ve tekniğe uygun bir şekilde yeniden yapılması yolunda çalışma yapmayı planladıklarını ifade eden Sayın Valimiz, ayrıca Belediye’nin, kendi sınırları içerisinde riskli alanlarla ilgili yeniden özel bir çalışma yapacağını belirterek, “Bazen bir musibet bin nasihatten iyidir derler. Bu da bundan sonraki imar düzenlemeleri ve yapılaşma için çok önemli.” dedi.

Devlet olarak gerekli tüm tedbirleri aldıklarının altını çizen Sayın Valimiz, “Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere çok seri bir şekilde hareket ettik. İnşallah çok seri bir şekilde teknik olarak hemen buranın ihata duvarları ile ilgili yapılması gereken tedbirleri alıp vatandaşların da bir an evvel konutlarına geçmesini sağlayacağız. Bu süre 1-2 ayı bulabilir. İlk edindiğimiz bilgilere göre binaların yapımı ile ilgili herhangi bir teknik sorun yok. Zaten kayalık bir bölge burası. İhata duvarlarının yapılışından ve diğer şeylerden kaynaklı bir sorun var. Onları da halledeceğiz. Umarım bundan sonra bu tür kazalarla, belalarla karşılaşmayız. Buradaki bütün oturanlara geçmiş olsun diyorum. Üniversiteden hocalarımız, teknik personelimizle komisyonlarımız çalışmalarına başladı.” dedi.

Şu anda hasarlı daire sayısının 4 olarak gözüktüğünü ancak tespit çalışmasına yeni başlanıldığını kaydeden Sayın Valimiz, “Eğer hasarlı olduğu değerlendirilen bir yer varsa onu da tespit ederiz. Bu konuda biz vatandaşımızı yalnız bırakmayız. Vatandaş yalnız bırakılmaz. Devlet afet sırasında cimri davranmaz. Devlet afette bonkör davranır. Devlet ihalesinde, kamu harcamalarında, her türlü harcamada cimri davranır ama afette cimri davranmaz. Onun için vatandaşlarımız müsterih olsun. Amacımız vatandaşların bir an evvel evlerine dönmelerini sağlamak. Bunun için çok çabuk hareket edeceğiz. Ancak risk devam ediyor. Biz vatandaşları mağdur etmeyiz. 1-2 ay diyorum ama umarım daha kısa sürede konutlarına geçmelerini temin ederiz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11
GazetelerTümü