banner333

banner309

Gümüşhane Valisi: Ankara'dan heybemiz dolu geldik.

Gümüşhane Valisi: Ankara'dan heybemiz dolu geldik.

Gümüşhane 20.05.2017, 17:21
Gümüşhane Valisi: Ankara'dan heybemiz dolu geldik.
banner400

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, makamda oturarak kaynak temin edilemeyeceğinden hareketle gerçekleştirdikleri Ankara’daki Bakanlık ziyaretlerinden heybeleri dolu olarak döndüklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlere Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ve bazı STK temsilcileriyle Ankara’ya çıkarma yapan Vali Memiş, bu ziyaretin detaylarını açıkladı.

“Bu görüşmelere devam edeceğiz, çünkü pasta Ankara’dan dağıtılıyor”

Ankara’da Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Kalkınma Bakanlığı yetkilileriyle bir takım görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydeden Vali Memiş, “Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlarımızla Ankara’da bir takım görüşmeler yaptık. Bu görüşmelere devam edeceğiz ve devam etmek zorundayız. Çünkü pasta Ankara’dan dağıtılıyor. Bu pastadan 81 vilayet pay alma mücadelesi veriyor. O diyalogunuz ne kadar iyi olursa pastadan o kadar fazla pay alıyorsunuz” dedi.

“Heybemiz dolu geldik”

Çok faydalı görüşmeler yaptıklarını ve Bakanlardan sözler aldıklarını ifade eden Vali Memiş, “İnşallah heybemiz dolu geldik diyebilirim. Bunlar hizmete yansıyacak. Kaynağınız olmazsa yatırım yapamazsınız. Türkiye Ankara’dan idare edilen bir devlet. Biz bu diyalogu daha fazla devam ettirmeli ve bu pastadan daha fazla pay almalıyız. Kaynak olmadan yatırım olmuyor. Burada oturarak kaynağı temin edemezsiniz. Ben bu vesileyle de sayın Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum, her konuda olduğu gibi bu konuda da bizleri destekliyorlar ve kamu yatırımlarının yerine getirilmesinde faydaları oluyor” diye konuştu.

OSB’nin doğalgaz ve altyapı sorunları için destek sözü

Görüşmeler sonucunda Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan Fevzipaşa İlköğretim okulunun üniversiteye devri konusunda Vali ve Rektör imzalarının haricinde Milli Eğitim Bakanı ve Maliye Bakanı imzası da gerektiğini kaydeden Vali Memiş o konuyu hallettiklerini, ayrıca Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) doğalgaz hattı ve bütün altyapı ve yolunun asfaltı için destek sözü aldıklarını söyledi.

“Bu pastadan ne kadar pay alabilirsek o kadar daha fazla hizmet etme şansına sahip olacağız”

Bu iki konu çok önemli olduğuna vurgu yapan Vali Memiş, “Yine belediye başkanlarımız kendi yaptıkları projelerle ilgili mali kaynak sözünü aldılar. Bunların hepsi, bizim bu mücadelemiz, bütün Ankara’yı ziyaretimiz, Bakanlıkları ziyaretimiz Gümüşhane’nin tamamına yönelik hizmetlerin kaynakların teminine yönelik. Bu pastadan ne kadar pay alabilirsek o kadar daha fazla hizmet etme şansına sahip olacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (1)
orhan tanış 7 yıl önce
Teşekkür ederim sayın valim keşke çimento fabrıkası içinde doğalgaz sözü alsaydınız da bizde az zehirlenmiş olurduk
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11